"Öğrenci Sorgulama" Meclis Gündemine Taşındı

"Öğrenci Sorgulama" Meclis Gündemine Taşındı CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, AKP Mersin Milletvekili Zafer Üskül'ün,...

"Öğrenci Sorgulama" Meclis Gündemine Taşındı
 
CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, AKP Mersin Milletvekili Zafer Üskül'ün, Amasya'nın Böke Köyü'nde 4 kız öğrenciyi sorgulamasına tepki gösterdi.

Ateş, konuyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazı soru önergesi verdi.

Önergesinde, Amasya Anadolu Kız ve Kız Meslek Lisesi'nde dini baskılar uygulayarak 4 öğrencinin ayrılmasına neden olan yönetici ve görevliler hakkında bir işlem yapılıp yapılmadığını soran ateş, aynı okulda başka okullara geçen öğrenci sayısının ne kadar olduğunun açıklanmasını istedi. Ateş, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"-Söz konusu okuldan bu dönem başka okullara geçen öğrenci sayısı kaçtır? Nedenleri araştırıldı mı? Ayrılma gerekçelerini açıklar mısınız?

-AKP Mersin Milletvekili Sayın Zafer ÜSKÜL, hangi görev ve yetkiyle Amasya'nın Böke Köyü'nde dört kız öğrenciyi sorgulamıştır? Bu görev ve yetkiyi siz mi verdiniz veya kim vermiştir?

-Sorgulamaya giden milletvekili ve görevliler kimlerdir, açıklar mısınız?

-Alevi vatandaşlarımıza yönelik hükümetinizin yeni bir açılım paketi hazırladığı haberi basında yer alırken, bir taraftan da Alevi vatandaşlarımızın çocuklarını okullarda baskı altına alınması bir çelişki değil midir? Diğer eğitim kurumlarında da benzer baskıların uygulanmaması için bir uyarı yapmayı düşünüyor musunuz?"

ANKA - 24 Kasım 2007 

Basında Aleviler Haberleri

Can Dündar: Aleviler tarih yazıyor!
Hilal Nesin’e sistematik saldırı
Alevi Kadınların ilk ve tek dergisi PELGÜZAR