Oku Fatihayı al yardımı

Oku Fatiha’yı al yardımı Türkiye Yardım Sevenler Derneği Erzurum Şubesi, ramazanla birlikte Lalapaşa Camii yanındaki merkezlerinde her gün...

Oku Fatiha’yı al yardımı

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Erzurum Şubesi, ramazanla birlikte Lalapaşa Camii yanındaki merkezlerinde her gün gıda yardımı yapıyor.

Sabah erken saatlerden itibaren çok sayıda kadın kuyruğa giriyor. Gruplar halinde dernek binasına giren kadınlar, yöneticilerin isteği üzerine Türkiye Yardım Sevenler Derneği kurucularına, bağışta bulunanlara Fatiha okuyor.

Şube Başkanı Şadi Zaimoğlu, "Zengin ile yoksul arasında bir köprü görevi yapıyoruz. Bu derneği kuran, yaşatan ve yardımda bulunanları unutmamak lazım. Yardım paketlerinden almaya gelenlerden, derneğin kurucularına, buraya maddi ve manevi destekte bulunanlara bir Fatiha okumalarını istiyorum, çok mu? Zorla değil, isteyen okur, istemeyen okumaz. Aslında onların bir ’Allah razı olsun’ demesi bile yeterli" dedi. Erzurum Müftü Vekili Mustafa Baytar ise yardımın bir ibadet olduğunu belirtti, şunları söyledi: "İlahi emir doğrultusunda yaptığımız için Kuran ve efendimizin hadislerinde konulan ölçülere riayet etmemiz lazım. Yardımları verirken muhtaç olanları rencide etmememiz gerekir."
 
Turgay İPEK / DHA
5 Ekim 2007 - HÜRRİYET

Güncel Haberleri

Kendi kaleminden: Rabia Mine kimdir?
‘Bizim Yunus’ genelgesine tepki
Önlü: Dersim’in doğası talan edilirken itiraz edilmesin istiyorlar!
Diyanet: 'Kadın-erkek el ele olmasın'
Seyahat yasağı mağdurları isyan ediyor