Polatın hayatı kitap oldu geliri Cem Vakfına gidecek

Polat’ın hayatı kitap oldu geliri Cem Vakfı’na gidecek  POLAT Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat’ın 76 yıllık hayat...

Polat’ın hayatı kitap oldu geliri Cem Vakfı’na gidecek 

POLAT Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat’ın 76 yıllık hayat hikayesi, "Alnımın Teriyle" adlı kitapta toplandı. Yazar Firuzan Gürbüz tarafından kaleme alınan kitap, 1947 yılında Erzurum’dan İstanbul’a sadece bavulu ile gelen 16 yaşındaki genç girişimcinin başarı hikayesini anlatıyor. Kitabın tanıtımı amacıyla düzenlenen törende konuşan İbrahim Polat, kitabın gelirini Cem Vakfı’na tahsis ettiklerini, bununla 200 öğrenciyi okutacaklarını belirtti.

Polat, "Bu talebelerin 100’ü lise, 100’ü de üniversite öğrencisi. Kitabın geliri bundan sonra da Cem Vakfı’na gidecek. Benim gibi işadamları kitap yazıp gelirini vakıflara bıraksınlar ve fakir çocukları okutsunlar" dedi. İbrahim Polat, kitaptaki anılarında dönemin Başbakanı Adnan Menderes ile tanışma fırsatı bulduğunu, Menderes’in kendisine Aydın’da Menderes Ovasındaki çiftliğinde kahyalık teklif ettiğini, ancak bu teklifi kahyalıktan anlamadığı ve kendisine göre olmadığı için kabul etmediğini belirtiyor.
 
HÜRRİYET - 1 Kasım 2007

 

Basında Aleviler Haberleri

Can Dündar: Aleviler tarih yazıyor!
Hilal Nesin’e sistematik saldırı
Alevi Kadınların ilk ve tek dergisi PELGÜZAR