Poster indirmeye protesto

Poster indirmeye protesto Tunceli'de EMEP'in parti binasına astığı üzerinde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın resimlerinin...

Poster indirmeye protesto

Tunceli'de EMEP'in parti binasına astığı üzerinde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın resimlerinin bulunduğu posterin polis tarafından savcılık kararıyla indirilmesi kentte gerginliğe neden oldu.

EMEP, Okullar Caddesi üzerindeki il başkanlığı binasına Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idamının 36. yıldönümünde düzenlenecek anma programı nedeniyle üzerinde resimlerinin bulunduğu bir poster astı. Tunceli Emniyet Müdürlüğü ekipleri parti binasına gelerek "suç ve suçlu övüldüğü" gerekçesiyle posterin indirilmesini istedi. Parti yöneticilerinin posteri indirmemesi üzerine Tunceli Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler nöbetçi cumhuriyet savcılığına başvurarak posterin indirilmesi için talimat çıkarttı. EMEP İl Başkanı Hüseyin Tunç, savcılık kararını imzalamayarak tebligatı teslim almadı. Polisler önceki gece bina sahibini yanlarına alarak parti binasının kapısını açtırdı ve posteri topladı.

Posterin kaldırıldığını öğrenen parti üyeleri de bina önüne toplarak olayı protesto etti.Gezmiş'in posterinin indirilişi dün de partililer ve yurttaşlarca protesto edildi. Parti binası önünde toplanan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan resimleri taşıyan bir grup, Sanat Sokağı'na kadar sloganlar atarak yürüdü.

Cumhuriyet - 28 Nisan 2008

Güncel Haberleri

Kendi kaleminden: Rabia Mine kimdir?
‘Bizim Yunus’ genelgesine tepki
Önlü: Dersim’in doğası talan edilirken itiraz edilmesin istiyorlar!
Diyanet: 'Kadın-erkek el ele olmasın'
Seyahat yasağı mağdurları isyan ediyor