PSAKD Kadir Topbaşı istifaya çağırdı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Sivas katliamı sanıklarından İhsan ÇAKMAK’ı İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı...

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Sivas katliamı sanıklarından İhsan ÇAKMAK’ı İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Ulaşım A.Ş’nin Metro istasyonunda gişe memuru olarak çalıştıran Kadir TOPBAŞ’ı protesto ederek istifaya çağırdı.

Saat 15:00’te Saraçhane Parkı yanındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan dernek üyeleri, kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle hakkında arama kararı bulunan Sivas katliamı sanıklarından İhsan ÇAKMAK’ı  himaye ederek iş veren Kadir TOPBAŞ’ın görevden alınarak yargılanmasını talep etti. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) GYK Üyesi Metin ARSLANDOĞMUŞ “İhsan Çakmak'ın, Sivas olaylarına ilişkin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama emri ile arandığını sırada, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 3 yıl memur olarak çalıştığını, 5 Mayıs 2007 tarihinde ise yakalanarak Bayrampaşa Cezaevine konulduğunu, katliam sanığını koruyan ve kollayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ’ın derhal görevinden alınarak yargılanması gerektiğini ifade etti''. ARSLANDOĞMUŞ, katliam sanığının Belediyede memur olarak çalıştırılması konusunda suskunluğunu koruyan Kadir TOPBAŞ’ın derhal bir açıklama ile kamuoyunu bilgilendirmesini talep etti. 2 Temmuz 1993 Madımak Katliamı sonrası süreçte her aşamada katillerin devlet eliyle korunduğunu, İhsan ÇAKMAK’ın belediyede memur olarak çalıştırılmasının da bunun somut bir göstergesi olduğunu belirtti.

Basın açıklamasına Sivas Şehit aileleri, Demokratik Kitle örgütleri ve alevi örgüt temsilcileri katıldı.Eylem boyunca “Sivas’ın Işığı Sönmeyecek”, “Madımak Oteli Müze Yapılsın”, “Sivas Katilleri Yargılansın”, “Kadir Topbaş İstifa” sloganları atıldı.

04 Ekim 2007
http://www.pirsultan.net

Basında Aleviler Haberleri

Can Dündar: Aleviler tarih yazıyor!
Hilal Nesin’e sistematik saldırı
Alevi Kadınların ilk ve tek dergisi PELGÜZAR