'Türban için saldırı terör değil' iddiası

 'Türban için saldırı terör değil' iddiası ANKARA - Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla...

 'Türban için saldırı terör değil' iddiası

ANKARA - Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davada, sanık avukatı ilginç bir tezi işledi: "Diyanet'e türbanın ibadet olup olmadığını soralım. İbadet ise, türban gerekçesiyle yapılan saldırı terör sayılmaz."

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın dünkü duruşmasına tutuklu sanıklar Alparslan Arslan, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Tekin İrşi, Aykut Metin Şükre ve Süleyman Esen avukatları katıldı. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Sanık Arslan'ın yeni avukatı Abdurrahman Sarıoğlu, soruşturmanın genişletilmesiyle ilgili olarak mahkemeye önceki gün sunduğu dilekçede, "olay din ve vicdan özgürlüğünü ilgilendirdiğinden, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, başörtüsünün hanımlar için farz bir ibadet olup olmadığı konusunda bilirkişi raporu alınması" gerektiğini savundu. Dilekçede şu ifadeler yer aldı: "Çünkü, gerek Cumhuriyet gazetesine bomba atılması olayında ve gerekse Danıştay olayında bu rapor aydınlatıcı olacaktır. Eğer başörtüsü ibadet ise Danıştay'a vaki saldırı terör sayılmayacaktır. Çünkü, terörde belirleyici olan amaçtır. İbadet amacı terör sayılamaz. Başörtüsü yasağı Müslümanları silahlı militan saflarına itmektedir."

15.11.2007 - RADİKAL - AA

Güncel Haberleri

Kendi kaleminden: Rabia Mine kimdir?
‘Bizim Yunus’ genelgesine tepki
Önlü: Dersim’in doğası talan edilirken itiraz edilmesin istiyorlar!
Diyanet: 'Kadın-erkek el ele olmasın'
Seyahat yasağı mağdurları isyan ediyor