Turizm fuarında türbanlı tanıtım

Turizm fuarında türbanlı tanıtımDünyanın en önemli turizm fuarlarından FITUR'daki İstanbul Büyükşehir Belediyesi standında bir türbanlı kadın görev...

Turizm fuarında türbanlı tanıtım

Dünyanın en önemli turizm fuarlarından FITUR'daki İstanbul Büyükşehir Belediyesi standında bir türbanlı kadın görev yaptı. Türbanlı görevli, tepkiler üzerine kayboldu

Üniversiteye girme tartışmalarıyla gündemin en sıcak maddesi haline gelen türban, turizm sektöründe de tartışmaya yol açtı. İspanya'nın başkenti Madrid'de başlayan dünyanın en önemli turizm fuarlarından FITUR'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi standında bir türbanlının görev yaptığı öne sürüldü. www.turizmgazetesi.com sitesinin haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 564 metrekarelik standla yer aldığı fuarda, İstanbul için 40 metrekarelik bir alan tahsis edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı organizasyonuyla gidilebilen fuardaki İstanbul standını İstanbul Büyükşehir Belediyesi düzenledi.

14.00'e kadar çalıştı

Fuarın açılışının yapıldığı önceki gün İstanbul standına gidenler, türbanlı bir kadının bilgi verdiğini gördü. Fuara Türkiye'den katılan turizmciler, söz konusu görevlinin saat 14.00'e kadar standda kaldığını, bu sürede ziyaretçilere broşür ve bilgi verdiğini, turizmcilerin bu duruma tepki göstermesi üzerine de "ortadan kaybolduğu"nu anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevlileri, türbanlı kişinin görevli değil, ziyaretçilerden birinin eşi olduğunu, "eşine yardım" için stantta bulunduğunu ileri sürdü.

Konuyla ilgili olarak Milliyet'in sorularını yanıtlayan İstanbul Valiliği'nden bir yetkili "Söz konusu türbanlı kişi görevli değil. Belediye ekibiyle beraber gelmiş. Belki belediyenin bir çalışanı olabilir. Kendiliğinden bankoya geçmiş, görevlendirilmemiş" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, türbanlı bir kişinin turizm fuarında görev alması durumunu, "Bizi temsil eden böyle biri olamaz. Asla kabul etmeyiz. Bizim temsilcimiz değil" sözleriyle değerlendirdi.

Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Dedeman da konuyla ilgili olarak, "Türkiye'nin tanıtımı için milyon dolarlar harcanıp ülkenin modern yüzünü gösteren, masaj yaptıran, dans eden, yüzen kadınları gösteren filmler çekilirken fuar standında türbanlı kadın görevli kabul edilemez" dedi.

TUROB: Zarar verir

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, "ABD'de 11 Eylül'de ikiz kulelerin uçurulmasından sonra Müslümanlara karşı oluşan tepkiyi Türkiye modern yüzünü göstererek çevirmişken, tekrar Müslüman ülke imajıyla aynı tepkiyi çekmememiz gerekir. Bu bize zarar verir" dedi.

TUROB Genel Sekreteri Erhan Çakay ise kendisinin de fuarda bulunduğunu, söz konusu türbanlı kadının görevli olmadığını, sadece İspanyolca bildiği için ziyaretçilere bilgi verdiğini söyledi.

Ayaklarınızı masöz istanbul okmeydanı herzaman masaj terapisi uygulamadan önce yıkayınız. Bu sayede uygulama terapiniz süresince herhangi bir patojen mikrobuyla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Aynı zamanda temiz bir suyun vereceği rahatlatıcı etki sizin uygulama terapisinden daha da fazla zevk almanızı sağlar. Eğer gene rahatsızlık hissederseniz, tekrardan ayaklarınızı sıcak bir suya sokunuz.

Nevin Donat

MİLLİYET - 01 Şubat 2008

Güncel Haberleri

Kendi kaleminden: Rabia Mine kimdir?
‘Bizim Yunus’ genelgesine tepki
Önlü: Dersim’in doğası talan edilirken itiraz edilmesin istiyorlar!
Diyanet: 'Kadın-erkek el ele olmasın'
Seyahat yasağı mağdurları isyan ediyor