SES "AKP'nin sermayeye bayram hediyesi" SSGSS'ye karşı eylemde

SES "AKP'nin sermayeye bayram hediyesi" SSGSS'ye karşı eylemde

SES "AKP'nin sermayeye bayram hediyesi" SSGSS'ye karşı eylemde   1 Ekim’de (bugün) yürürlüğe giren SSGSS...

A+A-

SES "AKP'nin sermayeye bayram hediyesi" SSGSS'ye karşı eylemdeSES "AKP'nin sermayeye bayram hediyesi" SSGSS'ye karşı eylemde  

1 Ekim’de (bugün) yürürlüğe giren SSGSS yasası “AKP’nin sermayeye bayram hediyesidir” diyen Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) tarafından Ankara’da AKP’ye yürüyüşle protesto edildi.

Bayramın ikinci günü olan 1 Ekim tarihi; AKP tarafından Sağlıkta Dönüşüm Yasasının ve Sosyal Güvenlik Yasasının uygulamaya resmi olarak başlayacağı tarih olarak belirtilmişti.

Uzun zamandır yasaya karşı mücadele veren SES yasanın uygulanmaya başlanacağı bugün Yüksel Caddesinde saat 12.00’da toplanarak AKP il binasına yürüdü. Aynı zamanda halkın “şeker bayramını” kutlayan sağlık emekçileri halka sağlık taleplerinin yazılı olduğu şekerler dağıttı.

Bu bayramın halka ve sağlık emekçilerine zehir edildiğini ve bu yasanın zaten fiilen uygulanmaya başladığı dönemlerde bile karşılaşılan olumsuzlukların daha da artarak devam edeceğini vurgulayan SES yol boyunca halkı SSGSS yasasına karşı mücadeleye çağırdılar.

“Sağlıkta yıkımı durduracağız”, “Sağlık haktır satılamaz”, “Bebek Katili halk düşmanı AKP”, “GSS’yi sokakta yırtacağız”, “GSS sağlığa zararlıdır”, “Zam, zulüm, işkence işte AKP” sloganlarıyla yürüyen sağlık emekçilerine Ankara Tabip Odası, Eğitim Sen Genel Merkezi, Eğitim Sen 1. nolu ve 5. nolu şubeler, Halkevleri ve ESP destek verdi.

SES "AKP'nin sermayeye bayram hediyesi" SSGSS'ye karşı eylemdeAKP il binası önünde bir açıklama yapan SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara,

“Bayram gününde sağlık emekçilerinin ve halkın tadını kaçıran AKP’nin yasayı çıkarmak sermayeye bayram hediyesi vermeyi amaçladığını ve panzerlerle önlerinin kesilerek haklı taleplerinin engellenmeye çalışıldığını belirtti. AKP’ li milletvekillerinin bu yasayla çocuklarımızın geleceğini ipotek altına almaktadır diyen Kara; gayri insani, gayri ahlaki, gayri vicdani hükümler içren SSGSS yasasının meclisten geçmesiyle her şeyi hallettiklerini düşünüyorlar. Hayır bizler bu yasayı onaylamıyoruz, bu yüzden dün olduğu gibi bugün de susmayacağız dedi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri olarak bizler buraya bayramlaşmaya değil AKP hükümetinden hesap sormaya geldik diyen İbrahim Kara; “onlar bir avuç sermayedar ile bayramlaşsınlar biz yoksul emekçi halkla bayramlaşacağız” halkın ve sağlık emekçilerinin sağlık ve sosyal güvenlik haklarını sonuna kadar savunacaklarını vurguladı.”

Daha sonra söz alan SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun; Emekçilerin ve halkın bayramını kutlarken, zaten uzun zamandır uygulanmaya çalışılan fakat her defasında örgütlü mücadeleye takılan SSGSS yasasını durdurmak için kararlı olduklarını ve sağlık hakkı mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi. AKP’ye bu yasanın hesabını sormak için burada olduklarını belirten Yorgun, çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız dedi.

Eylem, bayram sonrası daha karanlık günlerin emekçileri ve halkı beklediği belirtilerek mücadelemiz yasa geri çekilene kadar sürecektir diyerek sonlandırıldı.

Sendika.Org Ankara - 1 Ekim 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.