Sevilay YÜKSELİR : Aleviler size inanmıyor Sayın Baykal !

Sevilay YÜKSELİR : Aleviler size inanmıyor Sayın Baykal !

Sevilay YÜKSELİR : Aleviler size inanmıyor Sayın Baykal!Öfke had safhada zaten Aleviler arasında… Bir de üstüne böyle abuk subuk...

A+A-

Sevilay YÜKSELİR : Aleviler size inanmıyor Sayın Baykal!Sevilay YÜKSELİR : Aleviler size inanmıyor Sayın Baykal!

Öfke had safhada zaten Aleviler arasında… Bir de üstüne böyle abuk subuk göstermelik hareketler. Önce Sayın Başbakan lütfetti, Alevi olduğu için öğretmeni tarafından şiddete maruz kalan öğrenciyi telefonla arayarak geçmiş olsun dedi. Sonra da CHP Lideri Deniz Baykal o öğrenciye ulaştırılmak üzere bir mektup yazdığını deklare etti…

Yani şov üstüne şov!

Hadi, Başbakan Erdoğan mecbur! AB kapısında bekliyor ve “Ne yaptınız kardeşim 'Alevi meselesi' ile ilgili?" diye zorluyor. O da el mahkûm, vitrine koyduğu bazı Alevi kökenli vekilleri kullanarak, “Alevi açılımı” adı altında göstermelik projelerle gün geçiriyor.

Peki, o gün geçiriyor da, Deniz Baykal ne yapıyor?

Günah çıkarıyor…

Çünkü Sayın Baykal amiyane tabirle, “Anya’yı Konya’yı 22 Temmuz’da gördü!” Gördü ki, Aleviler olmasa bugün Meclis'te değil, Antalya açıklarında kulaç atıyordu. Partiyi ele geçirdiğinden bu yana Alevi seçmenlerle ilgili söylemlerden uzak kalmaya imtina gösteren Baykal, sağlamından tutunabileceği ağaç dalı olarak gördüğü Alevilere kendini affettirmeye çalışıyor.

Ama öyle kolay değil… Aleviler ne Baykal’ın sandığı kadar aptal, ne de Başbakan’ın gördüğü kadar balık hafızalı!

Geçelim Başbakanı burada. O bir kenarda dursun. Benim asıl taktığım Baykal ve bugünün CHP’si…

Dersiniz ki şimdi; “Canım ne alakası var? Baykal’ın etrafında onlarca Alevi vekil var. Ne aralık Alevileri partiden dışladı ya da onları görmezden geldi?”

Ben de derim ki size o zaman: “Yok sevgili okurlarım. Öyle sandığınız gibi ya da göründüğü gibi değil! Aleviler son dönemde büyük kopuşlar yaşadı CHP’den. Nedeni de çok basit. Baykal ve kadrosu Alevilerin gerçek ve tok sesi olan siyasileri istemediler, delegeliklerini bile sildirip üzerine buzlu viski içtiler. O sağında solunda gördüğünüz sözüm ona Alevi vekiller de pek farklı değil AKP’nin Çamuroğlu’sundan. Söz söylemez, sözünde durmaz, etliye sütlüye bulaşmaz bir yığın adam. Sayayım size birkaç tanesini mesela…

Bayram Meral: Seçimlerden seçimlere, Alevi vatandaşın kulağına usulca, “Ben de Aleviyim haa!” diyerek Alevi meselesinde bir arpa boyu yol alamamış adamcağız. Hasbelkader geldi oturdu yine o ceylan derisi koltuklardan birine…

Sinan Yerlikaya: Uzun yıllar Tuncelili Alevilerin duygularını koltuğu uğruna “ iç” etti. Yani yedi, bitirdi. Sonunda Tuncelili gerçeği görüp, “Ya bu adam seçimden seçime Dersim’de boy gösteriyor, bir daha buralara uğramıyor” deyip oyunu, “Heba olmasın hiç olmazsa Meclis'e renk katsın” düşüncesiyle bağımsız Kamer Genç’e verdi.

Mehmet Ali Özpolat: Alevilerin düğünlerini, cenazelerini sıkı sıkıya takip eder, ancak Meclis'te bunca yıldır vekil olmasına karşın Alevi meselesi ile ilgili tek bir soru önergesi verdiği görülmemiş Baykal fanatiği, şeker gibi adam.

Yazmaya kalksam tek tek CHP’li Alevi vekillerin portresini yazı dizisi çıkar bu işten. Bundan vazgeçip, niye Baykal’ın şu mektubuna bu kadar öfke duyduğumun asıl nedenini aktarayım size:

Baykal, 22 Temmuz akşamına kadar, Alevileri çantada keklik, oyları da sandıkta beşlik sanıyordu. Oylarını, öfkeyle ya başka bir partiye, ya da çöpe atan Alevi seçmenin sayısının azımsanmayacak kadar çok olduğunu anlayan Deniz Baykal paniğe kapıldı. Bir de AKP’nin Alevi seçmenlerini hedef alması onu harekete geçirdi ve aynen şu talimatı verdi kurmaylarına: “Aman Cem Evlerinden çıkmayın. Giden Alevileri bu partiye döndüremezsek iktidar bizim için hayaldir!”

Ne yazık ki bunu diyen Baykal, son seçimde davet edildiği tüm Alevi televizyonlarını eliyle itti, iterken de sekreteri Nesrin Baytok ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek aracılığı ile şu mesajı verdi: “Genel Başkanımız, etnisizm yapan TV’lere çıkmama kararı aldı!”

Ama Samanyolu ya da Kanal 7’den gelen her davete koşa koşa gitti.

“Eh, çünkü Aleviler nasıl olsa çantada keklik. Biz, İslami cepheden oy kapalım” dedi…

Peki, kaptı mı?

Ona da siz karar verin artık… 

Sevilay Yükselir 

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy63781 = 'sevilayyukselir' + '@';

addy63781 = addy63781 + 'gmail' + '.' + 'com';

var addy_text63781 = 'sevilayyukselir' + '@' + 'gmail' + '.' + 'com';

( '' );

63781 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


14 Aralık 2007
www.gazeteport.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.