Şeyh Bedreddin mezarı başında anıldı

Şeyh Bedreddin mezarı başında anıldı

Şeyh Bedreddin mezarı başında anıldıAlevi, Bektaşi, Bedreddini inancı ve felsefesinin önderlerinden Şeyh Bedreddin, idamının 589. yıl dönümünde mezarı...

A+A-

Şeyh Bedreddin mezarı başında anıldıŞeyh Bedreddin mezarı başında anıldı

Alevi, Bektaşi, Bedreddini inancı ve felsefesinin önderlerinden Şeyh Bedreddin, idamının 589. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından düzenlenen anma töreninde, Şeyh Bedreddin'in Sultan II. Mahmut Türbesi haziresinde bulunan kabrine karanfil bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu.

Burada konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu, Şeyh Bedreddin'in mezarının İstanbul'dan Hacıbektaş ilçesine taşınması için Kültür Bakanlığı'na dilekçe verildiğini, ancak federasyon olarak Bedreddinliler grubunun görüşü alınmadan böyle bir dilekçe verilmesini doğru bulmadıklarını söyledi.

Şeyh Bedreddin'in mevcut mezarının çok sıradan olduğunu, burada bir anıt mezar yapılması için proje hazırlandığını belirten Kenanoğlu, ancak maddi sorunlar nedeniyle projeyi Anıtlar Kurulu'na sunamadıklarını kaydetti.

Kenanoğlu, Şeyh Bedreddin'e düşünsel ve inançsal olarak sahip çıkmak için anma törenlerini her yıl yaparak geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Hürriyet - A.A - 20 Aralık 2009

Şeyh Bedreddin anıldı

Osmanlı Devleti'ne karşı daha adil bir düzenin kurulması için isyan başlatan ve yüzyıllar sonra bile sol hareketlere esin kaynağı olan Şeyh Bedreddin, idamının 589. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından düzenlenen anma töreninde, Şeyh Bedreddin'in Sultan II. Mahmut Türbesi haziresinde bulunan kabrine karanfil bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu. Burada konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu, Şeyh Bedreddin'in mezarının İstanbul'dan Hacıbektaş ilçesine taşınması için Kültür Bakanlığı'na dilekçe verildiğini, ancak federasyon olarak Bedreddinliler grubunun görüşü alınmadan böyle bir dilekçe verilmesini doğru bulmadıklarını söyledi. Şeyh Bedreddin'in mevcut mezarının çok sıradan olduğunu, burada bir anıt mezar yapılması için proje hazırlandığını belirten Kenanoğlu, Şeyh Bedreddin'e düşünsel olarak sahip çıkmak için her yıl anma töreni düzenleyeceklerini söyledi.

İSTANBUL - Günlük - 21 Aralık 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.