SHP Genel Merkezinden Alevi Mitingine tam destek

SHP Genel Merkezinden Alevi Mitingine tam destek

SHP Genel Merkezinden Alevi Mitingine tam destek8 Kasım Büyük Alevi Mitingi hazırlık çalışmaları kapsamında Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF)...

A+A-

SHP Genel Merkezinden Alevi Mitingine tam destekSHP Genel Merkezinden Alevi Mitingine tam destek

8 Kasım Büyük Alevi Mitingi hazırlık çalışmaları kapsamında Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) tarafından Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Genel Merkezi ziyaret edildi. 
 
ABF Genel Başkan Ali Balkız, Genel Sekreter Kazım Genç, Örgütlenme Sekreteri Mustafa Özarslan, MYK Üyesi Kemal Bülbül ve GYK Üyesi Oktay Kandemir'den oluşan ABF heyeti, SHP Genel Başkanı Hüseyin ERGÜN, Genel Sekreter Berat Sancar YÜCEL ve Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Çakır ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

ABF Genel Başkanı Ali Balkız yaptığı bilgilendirmede; Alevilerin sorunlarının Türkiye'de ki demokrasi sorunundan ayrı düşünülemeyeceğini belirterek, "Alevi Çalıştayları Brezilya dizilerine dönüştü. Hükümet ipe un seriyor. Alevi toplumunu oyalıyor. Alevilerin haklı taleplerinin gerçekleşmesi noktasında kararlılığımızı ortaya koymak ve hükümeti son bir kez daha uyarmak amacıyla bu mitingi düzenliyoruz. Artık sabrımız kalmadı" dedi. 8 Kasım'da Kadıköy'de yapılacak Alevi Mitinginin önemine değinen Ali Balkız, "toplumsal muhalefetin tüm renklerini, tüm kesimlerini ve SHP'yi mitingte Alevilerle omuz omuza yan yana görmek arzusundayız" dedi.

SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün ise yaptığı konuşmada 8 Kasım'da SHP örgütlerinin Kadıköy'de olacağını belirterek, SHP'nin alevi taleplerine bakışı hakkında bilgi verdi. Ergün  ABF öncülüğünde yapılacak olan "Ayrımcılığa karşı eşitlik yurttaşlık hakkı" mitingini SHP'nin tüm gücü ile destekleyeceğini ifade etti.
 
KAYNAK: Alevihaber.com - 31 Ekim 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.