SHP Kapanıyor Yeni Sol Parti geliyor

SHP Kapanıyor Yeni Sol Parti geliyor

SHP Kapanıyor Yeni Sol Parti geliyor  SHP 3. Olağanüstü Kurultayı'ndan önceki son Parti Meclisi (PM) bugün toplanıyor.Genel Başkan...

A+A-

SHP Kapanıyor Yeni Sol Parti geliyor SHP Kapanıyor Yeni Sol Parti geliyor
 
SHP 3. Olağanüstü Kurultayı'ndan önceki son Parti Meclisi (PM) bugün toplanıyor.

Genel Başkan Hüseyin Ergün'ün, PM toplantısında SHP öncülüğünde kurulacak olan sol parti hakkında açıklamalar yapması bekleniyor.

Yeni sol partinin kuruluşu ise SHP'nin 13 Mart'ta yapılacak olan 3. Olağanüstü Kurultayı'nda ilan edilecek.

SHP Genel Merkezi"nde saat 11.00"de yapılacak PM toplantısının ana gündem maddesini "Çağdaş Solda Büyük Buluşma" oluşturacak. 

Bir süredir BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ve Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet İnsel"in öncülüğündeki Yenisol Girişimi,  Burhan Şenatalar"ın başını çektiği 10 Aralık Hareketi, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız"ın öncülüğündeki Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz Grubu ve bazı aydınlar ile SHP yeni bir sol parti için çalışmalar yürütüyordu. SHP içinde bir grup ise bu oluşuma karşı tepki göstermiş ve partiden istifa etmişlerdi.

Yürütülen çalışmalar sonucu 13 Mart"ta yapılacak olan SHP 3. Olağanüstü Kurultayı"nda yeni sol partinin kuruluşu açıklanacak. Kurultayda partinin ismi, programı ve tüzüğü değiştirilerek yeni parti ortaya çıkacak.

Hürhaber - 22 Şubat 2010
 
 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.