SHP: Operasyon karşı devrim harekatına dönüşüyor

SHP: Operasyon karşı devrim harekatına dönüşüyor

SHP: Operasyon karşı devrim harekatına dönüşüyor SHP Genel Başkanı Uğur Cilasun, "Ergenekon" operasyonların, "giderek Atatürkçü...

A+A-

SHP: Operasyon karşı devrim harekatına dönüşüyor SHP: Operasyon karşı devrim harekatına dönüşüyor

SHP Genel Başkanı Uğur Cilasun, "Ergenekon" operasyonların, "giderek Atatürkçü ve Cumhuriyetçi güçleri ezmeye ve tehdit altında tutmaya yönelik karşı devrim harekatına dönüştüğünü" ileri sürdü. Cilasun, yaptığı yazılı açıklamada, "SHP’nin, gayrimeşru yollardan iktidarı hedefleyen ve bunu gerçekleştirmek için her türlü örgütlenmeyi sağlamaya çalışan bir yapının ortaya çıkartılmasının, laik, demokratik ve Cumhuriyetçi devlet geleneğinin devamı açısından yaşamsal gördüğünü" belirtti.

Türkiye’de son 1-2 yıldır, sabahları uyanıldığında değişik dalga uzunluklarında, numaralandırılmış operasyonlarla karşılaşıldığını anlatan Cilasun, şu görüşleri savundu:

"Ancak giderek bu operasyonlar, iktidardaki partinin söz konusu yapılanmanın araştırılması gerekçesinin arkasına saklanarak ve bir kısım yargıyı da yönlendirerek Atatürkçü ve Cumhuriyetçi güçleri ezmeye ve tehdit altında tutmaya yönelik bir karşı devrim harekatına dönüşmektedir. Bu operasyonların hukuk dışı uygulamaları, iddianamelerin ilgisiz suçlamalar içermesi, yargı sürecinin gecikmesi kamuoyunda haklı endişeler doğurmaktadır."

MİLLİYET - ANKA - 13 Nisan 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.