SHP: Sivas derin devlet işi

SHP: Sivas derin devlet işi

SHP: Sivas derin devlet işiErgün, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Oteli'nde yaşanan katliamın sadece Türkiye'nin değil, insanlık...

A+A-

SHP: Sivas derin devlet işiSHP: Sivas derin devlet işi

Ergün, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Oteli'nde yaşanan katliamın sadece Türkiye'nin değil, insanlık tarihinin de kara bir lekesi olduğunu belirtti.

SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Oteli'nde yaşanan katliamın sadece Türkiye'nin değil, insanlık tarihinin de kara bir lekesi olduğunu belirtti.

Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu katliam devlet güçlerinin gözü önünde gerçekleşti. Son zamanlarda yayımlanan iddianamelerde, Çorum ve Kahramanmaraş katliamları gibi bu katliamın düzenlenmesinde de derin devletin izlerini görüyoruz" dedi.

"Türkiye devleti, otokratik karakterinden sıyrılıp demokratik, özgürlükçü ve hukukun üstünlüğüne dayalı bir devlet olmadıkça, devlet içinde yuvalanmış komplocular temizlenmedikçe, böylesi katliamların son bulması mümkün değildir" diyen Ergün, şunları kaydetti:

"Ülkemizde bir daha böyle olayların yaşanmaması için biz SHP olarak, olayın sorumluları ve arkasındaki güçler ortaya çıkarılıncaya kadar Sivas katliamını unutturmayacağız.

Türkiye Cumhuriyeti'nin hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik bir devlet olması ve komplocu güçlerden temizlenmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz."

TİMETURK - ANKA - 1 Temmuz 2009

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.