SHP: Tarikat bağları etkili oldu

SHP: Tarikat bağları etkili oldu

SHP: TRT Genel Müdürü seçiminde tarikat bağları etkili oldu       SHP Genel Saymanı Memet Yula, TRT Genel Müdürlüğüne...

A+A-

SHP: TRT Genel Müdürü seçiminde tarikat bağları etkili oldu SHP: TRT Genel Müdürü seçiminde tarikat bağları etkili oldu
     
SHP Genel Saymanı Memet Yula, TRT Genel Müdürlüğüne İbrahim Şahin’in getirilmesini eleştirerek, “Şahin’in ısrarla TRT’nin başına geçirilmesi acaba tarikat bağlarının güçlü olmasından mı kaynaklanmaktadır" dedi.
     
SHP Genel Saymanı Yula yaptığı yazılı açıklamada, TRT’nin başına bu kurumu yönetecek birikime ve deneyime sahip birinin getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Türkiye’de iletişim sektöründe bu kadar deneyimli ve yetişmiş insanlar varken İbrahim Şahin’de ısrar edilmesi düşündürücüdür" dedi. TRT’nin AKP’nin ideolojik çatısı altında olduğunu ve TRT için temel ilke olan kamu yayıncılığının, “din yayıncılığına" dönüştüğünü savunan Yula, “TRT bugün adeta bir tarikat televizyonu muamelesi görmektedir. TRT içinde yetişmiş uzman kişilere el çektirilmekte, onun yerine AKP bağlantılı kişiler önemli konumlara getirilemektedir" diye konuştu.

Yula, TRT Genel Müdürlüğü gibi önemli bir konuma sadece Ulaştırma Bakanlığı müsteşarlığı yapan İbrahim Şahin’in getirilmesinin AKP’nin özerk kurumlara olan bakışını ortaya koyduğunu kaydederek şu ifadelere yer verdi:
     
“Televizyon, radyo ve gazete deneyimi olmayan ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iki kez veto edilen Şahin’in ısrarla TRT’nin başına geçirilmesi acaba tarikat bağlarının güçlü olmasından mı kaynaklanmaktadır? Çünkü AKP için en önemli ölçüt tarikat mensubu olmasıdır" dedi.
     
Yula, Türk Hava Yolları’nın Nur cemaatinin düzenlediği bir toplantıya sponsor olduğunu da kaydederek, hükümetten bu konuda soruşturma başlatılmasını istedi. Yula, “THY hangi vasıf ve bilinçle bir cemaatin sponsoru olmaktadır? AKP’nin nasıl bir tarikat zihniyeti taşıdığı ve tarikatları nasıl desteklediği bir kez daha ortaya çıkmıştır" dedi.

(ANKA) - MİLLİYET - 21.11.2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.