SHP'de tek aday Murat Karayalçın

SHP'de tek aday Murat Karayalçın

SHP'de tek aday Murat KarayalçınSHP’nin 3. Olağan Büyük Kurultayı yarın Ankara’da yapılacak. SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın...

A+A-

SHP'de tek aday Murat KarayalçınSHP'de tek aday Murat Karayalçın

SHP’nin 3. Olağan Büyük Kurultayı yarın Ankara’da yapılacak. SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın kurultaya tek aday olarak katılacak.

Kurultayda, önümüzdeki yıl yapılması planlanan yerel seçimlere ilişkin strateji tartışılacak. Yerel seçimlere iddialı hazırlanan SHP’de kurultay çalışmalarına sona gelindi.

Kurultay öncesinde ilçe kongrelerini tamamlayan, il kongrelerini de tamamlamak üzere olan SHP, yarın 3. olağan kurultayını yapacak. Ankara’da SHP üyesi bir grup, partinin kurultay duyurusunu, afiş ve pankartlarla caddelerde dolaşarak yaptı.

SHP Ankara İl Başkanı Celalettin Koç, Türkiye’deki seçim sistemini eleştirerek, Meclis’te temsil hakkı kazanabilmek için yüzde 10, Hazine yardımı alabilmek için yüzde 7 oranında baraj olmasının “demokrasiye aykırı olduğunu” söyledi.

Koç, kurultayın yarın saat 10.00’da Anadolu Gösteri Merkezi’nde yapılacağını bildirdi.

ANKARA ANKA, AA / MİLLİYET - 23 Mayıs 2008

SHP'de üçüncü kurultay yarın

SHP’nin 3’ncü Olağan Büyük Kurultayı, yarın Ankara’da gerçekleştirecek. Kurultaya SHP Lideri Karayalçın tek aday olarak katılacak. Kurultayda, önümüzdeki yıl yapılması planlanan yerel seçimlere ilişkin strateji tartışılacak.

Yerel seçimlere iddialı hazırlanan SHP’de 3’nci Olağan Kurultay heyecanı yaşanıyor. Yarın saat 10.00’da Ankara Anatolia Gösteri Merkezi’nde toplanacak olan SHP kurultayı, çalışmalarına saat 11.00’da başlayacak. Aynı gün tamamlanacak olan kurultay, yerel seçimler öncesinde SHP için önem taşıyor. Kurultayda, yerel seçim stratejisi ve yerel yönetimlere dönük programlar görüşülecek.

Kurultayda, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın açılış konuşmasının ardından, çalışma ve hesap raporları görüşülecek. Karar tasarılarının görüşülmesinin ardından da seçimlere geçilecek. Kurultayda, genel başkan seçimi, 60 kişilik Parti Meclisi asıl ve yedek üyesi ile 9 kişiden oluşan Merkez Disiplin Kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimleri yapılacak. Seçimlerin ardından kurultay çalışmalarını tamamlayacak.

KARAYALÇIN TEK ADAY

Kurultaya, tek aday olarak girecek olan SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’a karşı aday bulunmuyor. 2001 yılında CHP’den ayrılarak, 24 Mayıs 2002 tarihinde SHP’nin kurucuları arasında yer alan Karayalçın, 28 Eylül 2002’de yapılan 1.Olağan Kurultay’da SHP Genel Başkanlığı’na seçilmişti. Karayalçın, 2005 yılında yapılan 2. Olağan Kurultay’da da tek aday olarak girdiği seçimlerde 805 oydan geçerli 744 oyun tamamını alarak yeniden genel başkan seçilmişti.

KARAYALÇIN: “YEREL SEÇİMLERİ KARŞILIYORUZ"

Kurultaya ilişkin ANKA’ya açıklamalarda bulunan SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Türkiye’de ilk defa saatlendirilmiş bir kurultay yapacaklarını söyledi. Karayalçın, “Gündem maddelerinin tamamının saatinin verildiği bir kurultay olacak. Hem temsilciler, hem basın mensupları kurultayı zaman çizelgesi üzerinden izleme fırsatı bulacak" dedi.

SHP’nin yarın kuruluşunun 6’ncı yılı olduğunu hatırlatan Karayalçın, bu tarihte kurultay yapmalarının da kendileri açısından önem taşıdığına vurgu yaptı. Kurultaya 4 tane rapor sunacaklarını belirten Karayalçın, şunları ifade etti:

“Bu kurultayımız şimdiye kadar ki en yüksek katılımlı kurultayımız olacak. Kurultaya, komisyonlar aracılığı ile 4 rapor sunulacak. Bunlar, ‘Genel Sorunlar’, ‘Sol Düşüncede Evrensel Gelişmeler’ , ‘GAP’, ‘SHP’nin Kentleşme ile İlgili Önerileri’ başlığını taşıyor. Önümüzdeki yıl yapılacak yerel yönetim seçimlerini şimdiden bu kurultayımızla karşılıyoruz. Önümüzdeki yıl halkımıza sunacağımız programı kurultaya sunuyoruz."

Karayalçın, tüzük gereği görev süresinin 28 Eylül 2009’da sona ereceğini hatırlattı ve bu konuda bir değişikliğe gidilmeyeceğini vurguladı.

MİLLİYET - 23 Mayıs 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.