SHP'nin adı TEP oluyor

SHP'nin adı TEP oluyor

SHP'nin adı TEP oluyor13 Mart'ta kongre yapacak olan SHP'nin adı ve genel başkanı değişiyor.Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) 13 Mart günü...

A+A-

SHP'nin adı TEP oluyorSHP'nin adı TEP oluyor

13 Mart'ta kongre yapacak olan SHP'nin adı ve genel başkanı değişiyor.

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) 13 Mart günü yapacağı kongrede hem ismini hem de genel başkanını değiştirecek. Partinin yeni adı Toplumsal Eşitlik Partisi (TEP) olacak. Genel Başkanlık için ise Ziya Halis ile Fikri Sağlar'ın isimleri öne çıkıyor.

Bir süre önce kendini fesh etme ve "Yeni Sol Parti" adı ile yola devam etme kararı alan SHP yine fikir değiştirdi. Ali Balkız, Gencay Gürsoy, Ahmet İnsel ve Fuat Keyman'ın öncülük ettiği "yeni sol parti girişimi" çalışmalarının sonuna geldi. Ufuk Uras'ın da katılması beklenen ve SHP'nin kendini fesh etmesiyle birlikte kurulacak olan partinin adının "Toplumsal Eşitlik Partisi" olması yönünde karar alındı. Bu karar parti üyelerinden saklanıyor. Partililer, yeni ismi ve logoyu 13 Mart'taki kongrede görecek.

Öte yandan, SHP'nin feshedilerek Toplumsal Eşitlik Partisi adını alacak olması "Genel başkan kim olacak?" sorusunu de beraberinde getirdi. www.gercekgundem.com 'un Ankara'daki kaynaklardan edindiği bilgiye göre, genel başkanlık için beş isim öne çıktı. Gencay Gürsoy, Hüseyin Ergün, Ziya Halis, Fikri Sağlar ve SHP Bursa İl Başkanı Deniz İçer'in genel başkanlık için adaylığını koyacağı bilgisine ulaşıldı.

Hüseyin Ergün'ün Fikri Sağlar'ın adaylığına karşı çıktığı, Gencay Gürsoy'un ise kendi ismini öne çıkarmaya çalıştığı da öğrenildi. Gerçek Gündem.com'a konuşan SHP'ye yakın bir kaynak ise şu bilgiyi verdi:

"Yaptığımız kapalı toplantılarda Ziya Halis'in adı öne çıkıyor. Ziya Halis'in hem soldan gelmesi, hem de Kürt kökenli olması aynı zamanda Alevi inancına mensup olması bizi geniş kitlelerle buluşturur. Solun Kürt kökenli yurttaşlarla bağ kurmasını kolaylaştırır. Bu yüzden Çalışma ve Sosyal Güvenlik e ski Bakanı Ziya Halis Toplumsal Eşitlik Partisi için biçilmiş kaftandır. Partinin yeni adı da Kürt ve Türklere seslenecek. İki toplumun eşitliğine vurgu yapacak."

Öte yandan, adı son dönemde öne çıkmaya başlayan Ziya Halis'in de genel başkanlık için kulis yürüttüğü öğrenildi.

13 Mart günü Ankara'da yapılacak olan kongrede partinin ismini değiştirecek olan SHP'nin "Alevi partisi" görüntüsü vermek istemediği de ifade edildi. Hatırlanacağı üzere Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız'ın "Yeni Sol Parti" için yaptığı açıklamalar "Alevi Partisi kuruluyor" yorumlarını da beraberinde getirmişti. Balkız'ın TEP'te siyaset yapacağı belirtildi.

GERÇEK GÜNDEM - HABER MERKEZİ - ANKARA BÜROSU - 3 Mart 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.