Silifke'de Aşure Günü Etkinliği

Silifke'de Aşure Günü Etkinliği

Silifke'de Aşure Günü EtkinliğiAlevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Tekin Özdil, Mersin'in Silifke ilçesinde düzenlenen...

A+A-

Silifke'de Aşure Günü EtkinliğiSilifke'de Aşure Günü Etkinliği

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Tekin Özdil, Mersin'in Silifke ilçesinde düzenlenen "Aşurelerimizi birlikte kaynatalım, birlikte içerim" etkinliğinde, "Aleviler horlanıp dışlanmamalı" dedi.

Alevi Kültür Dernekleri Silifke Şubesi tarafından Aşure günü etkinliği Silifke Belediyesi düğün salonunda düzenlendi. Etkinlik kapsamında çeşitli gösteriler yapılırken, kazanlarda kaynatılan aşureler ise katılımcılara dağıtıldı.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Özdil, yaptığı konuşmada, Alevilerin inançlarına sahip çıkılması gerektiğini ve Alevilerin horlanıp dışlanmaması gerektiğini kaydetti. Aleviler için hükümetin başlattığı çalışmaları başta olumlu karşıladıklarını ancak ilerleyen günlerde de endişe duymaya başladıklarını ifade eden Özdil, dileklerinin bu endişelerinin boşa çıkması yönünde olduğunu belirtti. İnancı ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti devleti çatısı altında yaşayan herkesin eşit olması gerektiğini vurgulayan Özdil, laikliğin temelinin de bu olduğunu söyledi. Hükümetin açılım konusunu eleştiren Özdil, hükümetin Kürt, Ermeni, Alevi adı altında açılımlar gerçekleştirdiğini ancak bunları eline yüzüne bulaştırdığını iddia etti.

Silifke'de Aşure Günü Etkinliği

Vatandaşın devlete, devletin vatandaşa, insanların da insanlara her zaman saygı ve sevgiyle yaklaşması gerektiğine dikkat çeken Özdil, Silifke'de düzenlenen etkinlikten dolayı da Silifke Şubesi Başkanı Celal Necati Üçyıldız ve yönetimini kutladığını sözlerine ekledi.

Silifke Şubesi Başkanı Üçyıldız da, yaptıkları bu etkinlikle birlik, beraberlik ve dayanışmanın örneklerinden birisini gerçekleştirdiklerini söyledi. Üçyıldız, "Muharrem ayı Hz. Peygamberimizin torunu Hz. Ali'nin oğlu Hz. Hüseyin'in yezit tarafından Kerbela'da şehit edilmeleri üzerine matem ayıdır. Muharrem ayında muharrem orucu tutulur ve Hz. Hüseyin'in Kerbela'da yaşadığı zulmü, yaşadığı susuzluğun 72 kişiyle birlikte şehit edilişinin yası tutulur. Kerbela'da kurtulan tek kişi Hz. Hüseyin'in oğlu Zeynel Abidin'dir. Onun için Allah'a şükreder, Muharrem ayında bu nedenle aşure yaparız" diye konuştu.

Haber Fx - 09 Ocak 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.