Simurg Avrupa Turnesi İptal Edildi

Simurg Avrupa Turnesi İptal Edildi

Canlar Tiyatrosu'ndan 'Simurg Avrupa Turnesi'ne İlişkin AçıklamaSimurg (Sivas Katliamının Belgesel Oyunu) ile Avrupa Turnesine çıkmaya...

A+A-

Canlar Tiyatrosu'ndan 'Simurg Avrupa Turnesi'ne İlişkin AçıklamaCanlar Tiyatrosu'ndan 'Simurg Avrupa Turnesi'ne İlişkin Açıklama

Simurg (Sivas Katliamının Belgesel Oyunu) ile Avrupa Turnesine çıkmaya hazırlanan Canlar Tiyatrosu, bugün yaptığı yazılı açıklama ile turnenin iptal edildiğini açıkladı. Canlar Tiyatorusu'nun konuya ilişkin yaptığı açıklamayı aynen aktarıyoruz:

"Biz sadece güzel sözler söylemek için gelmedik ki bu dünyaya. Her şeyden önce direnmeyi, onurlu yaşamayı, insan kalmayı söylüyoruz, söyleyeceğiz de..."

Sayın;

Avrupa Alevi Kültür Merkezleri Başkanları, Yönetici ve üyeleri.

Yaklaşık dört aydır ee.organizasyon şirketinin sahibi sayın Ercan Ergül'ün talebi üzerine; "SİMURG" (Sivas Katliamının Belgesel Oyunu) ile Avrupa turnesi için görüşmelerimiz sürüyordu. Bu vesile ile tanışığımız Ercan bey; geçmişte de özellikle ses sanatçıları ile sayısız turne gerçekleştirdiğini, oyunumuzu Avrupa'da başarıyla sergileyeceğini, izin verip vermeyeceğimizi sorduğunda kendisinin iyi niyetine, oyunumuzun gerçekleşmesi için sunduğu imkanları değerlendirip turne teklifini kabul ettik. Ancak ilerleyen süre içinde vadedilmiş sözlerin tutulmadığını; turne için gerekli olan masraflarımızın karşılanmaması sonucu mağduriyetimizi Ercan beye bildirmemize karşın, turnemize az bir süre kala Ercan Bey tarafından Turnenin iptal edildiğini, bunun tek sebebinin Derneklerin yardımcı olmaması olduğunu bir kaç satırla anlattığı bir maille öğrenmiş olduk.

2007 yılında, Federasyonumuzun değerli başkanı sayın Turgut Öker, Eğitim Kültür Yöneticileri sayın Haydar Yaprak, Hüseyin Yıldırım, Hasret Gültekin Kültür Merkezi ve eşi sayın Yeter Gültekin ve oyunumuzu sahiplenen AKM başkan ve yöneticilerinin samimi çabalarıyla çok anlamlı, yoğun katılımlı oyun sonrasında da saatlerce Sivas Katliamını konuştuğumuz gösteriler sunmuş, Ercan beyin yardımcı olmuyorlar dediği derneklerimizin sonsuz ve samimi yardımlarını görmüştük.

Canlar Tiyatrosu olarak bizi, derneklerimizle değil, ee. organizasyon ve Ercan beyle görüşmelerimizi yapmıştık. Kendisinden ve bazı dernek yöneticilerimizden öğrendiğimiz kadarıyla Afiş-broşür-bilet çalışmalarını; oyunların oynanacağı salonların tutulmasını, bilet satışlarının tümünü derneklerizin yapmasını talep etmiş, kendisinin ve şirketinin bu organizasyonun neresinde olduğunu, hangi yükünü karşıladığını anlayamadık. Organizasyon şirketlerinin her kentte bir bürosu olmayabilir, ancak geçici elemanlarla afiş-broşür-bilet işlerini şirket üzerinden halletmesi, derneklerimize havale etmemesi gerekirdi.

Tarihleri çok önceden belirlenen, YOL TV 'den reklamları dönen turnemiz bizlerden kaynaklanmayan nedenlerden kaynaklı iptal olmuştur.

Canlar Tiyatrosu emekçileri olarak programı ilan edilmiş olan yerlerde yaşayan dernek yöneticileri, üyeleri ve oyunumuzu izlemek için bekleyen dostlarımızdan özür diliyoruz.

Sivas Katliamını anlatmak için yola çıktık, Madımağı yüreğinde bir kor gibi taşıyanlarla yolumuza devam etmek istiyoruz. Katliamı ve acılarımızı sermaye etmeden, kimseye meze etmeden onurlu bir iş yapmaya çalışıyoruz. Bütün baskı ve engellemelere karşın da devam edeceğiz. Canlar Tiyatrosu'nun tüm emekçileri bu samimi duyguyla hareket etmektedir. Kaldı ki oyunumuzun yazarı Serdar Doğan da Madımak cehenneminden çıkmış, kardeşini dostlarını yitirmiştir. Tiyatro olarak Sivas Katliamını kullanmayacağımız gibi, kimseninde kullanmasına izin vermeyeceğiz. Bizler 15 yıldır bu acının birinci dereceden ortaklarıyız. 15 yıldır tek Sivas etkinliğine katılmayan, 7 yıl süren mahkeme sürecinin bir celsesine bile gelmeyenler gibi Sivas'ı yeni hatırlayanlardan değiliz.

Turnenin iptal olmasında en ufak bir kusurumuz yokken, bütün ekip olarak halen hazır bir şekilde beklerken, tiyatromuz için yeni sezon başlangıcında yapılan bütün teklifleri geri çevirmiş ve mağdur olmuşken yapamadığımız turnemiz için derneklerimizden, Avrupa'da yaşayan dostlarımızdan özür diliyoruz.

Saygılarımızla...

CANLAR TİYATROSU

KAYNAK : Alevihaber.com Özel Haber - 2 Eylül 2008

NOT: Alevi Haber'nda yayınlanan haber ve makaleler KAYNAK göstermek koşuluyla özgürce kullanılabilir.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.