Simurg oyunu İstanbul yolunda

Simurg oyunu İstanbul yolunda

Simurg oyunu İstanbul yolunda Sivas Katliamının Belgesel Oyunu (Simurg) ile adlarını duyuran Ankara Simurg oyuncuları, yollarına Canlar Tiyatrosu olarak devam...

A+A-

Simurg oyunu İstanbul yolunda Simurg oyunu İstanbul yolunda

Sivas Katliamının Belgesel Oyunu (Simurg) ile adlarını duyuran Ankara Simurg oyuncuları, yollarına Canlar Tiyatrosu olarak devam etme kararı aldı.

Sivas Katliamının Belgesel Oyunu (Simurg) ile adlarını duyuran Ankara Simurg oyuncuları, yollarına Canlar Tiyatrosu olarak devam etme kararı aldı. Canlar Tiyatrosu, Simurg ile 4-7 Mart günleri İstanbul turnesine çıkacak.

Tiyatro sahnesine 2005 yılında “merhaba” diyen ve Sivas Katliamı’nın gerçek yüzünü gözler önüne seren Simurg (Sivas Katliamının Belgesel Oyunu) ile adlarını sadece Türkiye’de değil, turneye çıktıkları Almanya’da da duyuran Ankara Simurg oyuncuları, bundan sonra yollarına Canlar Tiyatrosu olarak devam etme kararı aldı.

Mart ayının ilk haftasında İstanbul’a turneye gidecek olan Canlar Tiyatrosu, Sivas Katliamı sırasında Madımak Oteli’nde olan ve tesadüfen kurtulan Serdar Doğan’ın yazıp, Cengiz Sezgin’in yönettiği ve Hasan Yükselir’in müziklerini yaptığı, 2006 yılından beri sergiledikleri Simurg’u İstanbul seyircisi ile de buluşturacak.

“Unutmak, katliama ortak olmaktır. Unutmamak, unutturmamak” mesajının da verildiği Simurg adlı oyun 4 Mart Salı günü saat 18.30-20.30 saatleri arasında Ortaköy’de Afife Jale Kültür Merkezi’nde; 5 Mart Çarşamba günü aynı saatlerde Ataköy’de Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi Turan Tuzcu Salonu’nda, 6-7 Mart 2008 Perşembe ve Cuma günlerinde de Kadıköy’de Barış Manço Kültür Merkezi’nde gösterilecek.

Sivas Madımak Oteli’nin yakılması sırasında, oteldeki aydın ve yazarların, gençlerin olayları nasıl karşıladığını, saatlerce nasıl yardım beklediklerini, güvendikleri sosyal demokratların umutları nasıl boşa çıkardığını ve katliamı teşhir eden oyunun yazarı Serdar Doğan. Cengiz Sezgin’in yönettiği oyunda müzik Hasan Yükselir’e, ışık Murat Atmış’a, efekt de Tarık Bostancı’ya ait. Oyunda rol alanlar ise; Halil Esen, Cengiz Sezgin, Hasan Ballıktaş, Melih Yetkin, Habip Hacımustafaoğlu, Erdem Ulusal, Çağlar Deniz, Ebru Erten, Gökçen Cavga, Hüseyin Aksuna ve Edip Tüfekçi.

Ankara / EVRENSEL  - 26 Şubat 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.