Sinagog saldırısında ölenler anıldı

Sinagog saldırısında ölenler anıldı

Sinagog saldırısında ölenler anıldı Saldırıda Sivas ili Divriği ilçesine bağlı Yağbasan Köyü Derneği Başkanı Murat Şahin'de...

A+A-

Sinagog saldırısında ölenler anıldıSinagog saldırısında ölenler anıldı

Saldırıda Sivas ili Divriği ilçesine bağlı Yağbasan Köyü Derneği Başkanı Murat Şahin'de yaşamını yitirmişti.

İstanbul Beyoğlu'ndaki Neve Şalom Sinagogu'na yönelik 7 yıl önce düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anıldı.

15 Kasım 2003 tarihinde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarından oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, sabah saatlerinde Şişhane'deki Barış Anıtı önünde toplandı.

Hahambaşı Vekili İsak Alaluf'un da katıldığı anma töreni, ölenlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Anma törenini organize eden Yağbasan Köyü Derneği Başkanı Ali Karayalçın, saldırıda ölen Murat Şahin'in sadece annesinin evladı değil, tüm Türkiye'nin evladı olduğunu ifade ederek, "Başka Murat Şahin'leri yitirmemek için elimizden geleni yapmalıyız. O gün hedef Murat değildi. Neva Şalom Sinagogu'ydu. O bomba tüm Türkiye'yi sarstı ama kardeşçe yaşamamızı daha da pekiştirdi" dedi.

Hahambaşı Vekili İsak Alaluf da dinlerin hepsinde kardeşlik, sevgi ve birliktelik olduğuna işaret ederek, "Bu topraklarda yüzyıllardır birlikte yaşayan Musevi toplumu bunu anlayabilmekteyiz. Bu yüzden terörü bir kez daha lanetliyor ve kınıyoruz. Bundan sonra tanrı hiçbirimize böyle zor olaylar yaşatmasın. Sinagog, cami ve kiliselerde tanrının adını anarken bu tür felaketlerden tanrı bizi korusun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından grup ellerinde, Murat Şahin'in resminin de yer aldığı, "Terörü lanetliyoruz. Unutmadık, unutamayacağız" pankartla yürüyüşe geçti.

Neve Şalom Sinagogu'na yürüyen grup, patlamanın meydana geldiği noktaya ve sinagog önüne karanfil bıraktı. Saldırıda hayatını kaybeden Murat Şahin'in annesi Neriman Şahin'in ayakta durmak güçlük çektiği anma töreninde, çok sayıda kişi gözyaşlarına hakim olamadı.

CNNTÜRK - 15 Kasım 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.