Sincan Pir Sultan Derneği kuruldu

Sincan Pir Sultan Derneği kuruldu

Sincan Pir Sultan Derneği kuruldu Bir süredir kuruluş çalışmaları devam eden Ankara Sincan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği kuruldu.Bir...

A+A-

Sincan Pir Sultan Derneği kurulduSincan Pir Sultan Derneği kuruldu
 
Bir süredir kuruluş çalışmaları devam eden Ankara Sincan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği kuruldu.

Bir süredir kuruluş çalışmaları devam eden Ankara Sincan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği kuruldu. Bütün ezilenlerin sesi olma iddiasıyla çalışmalarına başlayan dernek yönetimi, Sincan’daki demokratik kitle örgütlerini ve siyasi partileri ziyaret ederek amaçlarını anlattı, destek istedi.

Şube Başkanı Ali Başak, derneğin Sincanlıların en acil taleplerine ve sorunlarına sahip çıkacağını belirtti. Mezhepsel sınırlamalarla hareket etmeyeceklerini ve tüm emekçi halkın taleplerini dile getireceklerini belirten Başak, ‘Yıllardır bitirilemeyen Sincan metrosu, atık su bedeli olarak halktan toplanan paralar, kriz gerekçesi ile yapılan işçi kıyımları gibi halkın acil sorunlarına sahip çıkacağız’ dedi.

Aynı zamanda, kendisini ifade edemeyen, horlanan, dışlanan, ezilen insanları bir araya getirmeyi hedeflediklerini de belirten Şube Başkanı Başak, ancak örgütlü toplumların özgürleşebileceklerini belirtti. ‘Laiklik, insan hakları ve hukukun üstünlüğünün egemen kılınması bizim temel amaçlarımızdır. Derneğimiz demokrasi mücadelesinin dayanak noktalarından biri olacaktır’ diyen Başak önümüzdeki günlerde bir aşure günü düzenleyeceklerini belirtti.

Şube yöneticileri de Sincan halkından şimdiye kadar çok olumlu tepki aldıklarını ve kısa bir süre içerisinde büyük bir destek gördüklerini ifade ettiler. Şube yöneticileri, önümüzdeki aylarda büyük bir şenlikle açılışlarını duyurmayı hedeflediklerini de açıkladılar.

Ankara/EVRENSEL - 01.02.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.