Sincanlılar Hızır Lokması etkinliğinde buluştu

Sincanlılar Hızır Lokması etkinliğinde buluştu

PİR SULTAN Sultan Abdal Kültür Derneği Sincan Şubesi Hızır lokması dağıttı. Şube binasında önceki gün gerçekleşen etkinliğe Sincanlıların katılımı...

A+A-

PİR SULTAN Sultan Abdal Kültür Derneği Sincan Şubesi Hızır lokması dağıttı. Şube binasında önceki gün gerçekleşen etkinliğe Sincanlıların katılımı yoğun oldu.

Etkinlikte konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sincan Şube Başkanı Ali Başak, asıl amaçlarının laik ve demokratik bir ülkede yaşamak olduğunu vurguladı. Hükümetin politika ve icraatlarının emekçi halkın yaşamını daha da güçleştirdiğini belirten Başak, “Hukukun üstünlüğünden bahsediliyor ama hukuk dar gelirlinin, emekçinin güvencesi olamıyor. Hukuktan sadece zenginler faydalanabiliyor” dedi. Torba yasaya karşı emekçilerin Kızılay’da gerçekleştirdiği protesto eylemine polisin gaz bombası ve coplarla müdahale ettiğini hatırlatan Başak, “Demokrasi ve insan hakları bunun neresindedir?” diye sordu.

Devletin Alevilere karşı asimilasyon politikalarının devam ettiğini belirten Başak, Alevi köylerine cami yapılması ve zorunlu din dersleri gibi uygulamaları eleştirdi. Etkinliğe gençlerin ve kadınların yoğun katılımı dikkat çekti.

Ankara/EVRENSEL - 21.02.2011

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.