Sine-Sen'den aydın ve sanatçılara çağrı

Sine-Sen'den aydın ve sanatçılara çağrı

Sine-Sen'den aydın ve sanatçılara çağrı Sine-Sen Genel Başkanı Yusuf Çetin, DTP’ye açılan kapatma davası, sınır...

A+A-

Sine-Sen'den aydın ve sanatçılara çağrıSine-Sen'den aydın ve sanatçılara çağrı

Sine-Sen Genel Başkanı Yusuf Çetin, DTP’ye açılan kapatma davası, sınır ötesi tezkerenin uzatılması, Alternatif gazetesinin bir ay kapatılmasına tepki gösterdi. Çetin yaşananlar karşısında aydın ve sanatçılara seslenerek, “Baskı, sansür ve parti kapatmalara karşı durun” çağrısını yaptı. Son güncel gelişmelere ilişkin Sine-Sen Genel Başkanı Yusuf Çetin, yaptığı basın toplantısında özellikle Kürtler üzerinde uygulanan baskı ve yok saymaların artarak devam ettiğini belirten Çetin, Ergenekon ve çete ilişkilerine yönelik gündemler yaratılarak asıl gündemlerin üstünün örtülmeye çalışıldığını söyledi. Tezkere süresinin uzatılarak yeniden ölümlerin ve cenaze törenlerinin gündeme geleceğini bildiklerini belirten Çetin, şunları ifade etti:

“Militarist ve şoven sisteme karşı muhalefet eden muhalif basın keyfi gerekçelerle sürekli kapatılıyor. Bizler haber alma özgürlüğünden mahrum bırakılıyoruz. Dolayısıyla gerçek haberi okuduğumuz Alternatif’e ceza verilmiştir. Bu ortamda haber alma ve basın özgürlüğünden söz emek mümkün değildir. Tezkerenin süresi uzatılarak yeniden ölüm ve cenaze törenleri gündeme getirilecek. Savaş bütçesini doğal gaz ve elektrik faturalarımızla ödeyeceğimizi biliyoruz.”

Kardeşlik için

DTP’nin kapatılmayla karşı karşıya olduğunu ve Kürtlerin iradesiyle seçilen vekillerin durumunun tehlikede olduğunu kaydeden Çetin, “Sayın aydın ve sanatçılar, akan kanın durması ve kaos ortamının yaratılmaması için ülkemizde barışın egemenleşmesi ve kardeşlik bağının kuvvetlenmesi için bu güne kadar barışa dair söylemediğinizi lütfen söylemekten çekinmeyin. Korkmaksızın göreviniz olduğunu bilerek söyleyin artık. Söyleyin ki halkın size olan güvenini tazeleyin. Kalemleriniz, fırçalarınız, sesiniz, yapıtlarınız, senaryolarınız, önermeleriniz ve talepleriniz ülkemize aydınlık yarınları taşıyarak kardeşleşmeye ve demokrasiye hizmet etsin”dedi.

(İstanbulDİHA) - EVRENSEL - 27 Eylül 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.