"Sivas 93" Didim ve Aliağa'da Sahnelendi

"Sivas 93" Didim ve Aliağa'da Sahnelendi

"Sivas 93" Didim’de SahnelendiAYDIN - CHP Didim İlçe Örgütü 2 Temmuz Sivas Olaylarının 16. yılı dolayısıyla bir tiyatro...

A+A-

"Sivas 93" Didim ve Aliağa'da Sahnelendi"Sivas 93" Didim’de Sahnelendi

AYDIN - CHP Didim İlçe Örgütü 2 Temmuz Sivas Olaylarının 16. yılı dolayısıyla bir tiyatro etkinliği düzenledi. Apollon Tapınağında gerçekleştirilen etkinlikte Genco Erkal’ın yazdığı ve oynadığı “Sivas 93” adlı oyun sahnelendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Didim İlçe Örgütü 2 Temmuz Sivas Olaylarının 16. yılı dolayısıyla bir tiyatro etkinliği düzenledi. 5 Temmuz Pazar günü saat 22:30’da Apollon Tapınağında gerçekleşen tiyatro oyununa Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi, CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Şehriban Karakış ve Serdar Topal, İl Genel Meclis Üyeleri M. Cahit Kaya ve Hasan Yavuz ve çok sayıda Didimli katıldı.

Ünlü Tiyatro Sanatçısı ve oyuncu Genco Erkal’ın Yazıp-yönettiği “Sivas 93” adlı belgesel oyun Apollon Tapınağında sahnelendi. Belgesel oyunda 2 Temmuz 1993 ‘de Sivas Pir Sultan Abdal şenlikleri ve şenlik sonrasında meydana gelen olaylar ve yaşananlar slâyt gösteri mininde yardımıyla sahnelendi. Oynanan oyunda gerçekleşen olaylar kronolojik olarak canlandırıldı. Oyun zaman zaman okunan şiirlerle desteklenirken, ışık ve görüntü şovuyla oyuna gerçeklik kazandırıldığı görüldü.

Genco Erkal’ın yazıp-yönettiği “Sivas 93” adlı oyunun Müziğini Fazıl Say, Kostümlerini Özlem Kaya, Yapımcılığını ise Nurdan Arca ajans 21 yaparken, oyunda Genco Erkal, Meral Çetinkaya, Yiğit Tuncay, Nilgün Karababa, Murat Tüzün, Çağatay Mıdıkhan, Salih Şirvan Akan rol aldı. Oyunun Yönetmen yardımcılığını Serar Bordanacı, Işık Cemal Baykal, Teknik ekip Erhan Uysal ve Caner Omur yaptı. Oyun öncesinde yer olmaması sebebiyle bazı izleyiciler içeri alınmazken, Yaklaşık 2 saat süren oyunun sonunda oyuncular ayakta alkışlandı. Oyun sonunda Belediye Başkanı Kamacı oyunculara çiçek vererek tebrik etti.

KAYNAK : Haberciniz.biz - İHA - 7 Temmuz 2009

2 Temmuz belgesel filmi sahnelendi

Belgesel film görüntüleri eşliğinde anlatıldığı 'Sivas '93' Aliağa Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelendi

Sıvas Madımak Oteli'nde yaşananların ve sonrasındaki mahkeme sürecinin, belgesel film görüntüleri eşliğinde anlatıldığı 'Sivas '93' Aliağa Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelendi.

2 Temmuz 1993'te Pir Sultan Abdal şenliklerinde yaşanan ve 33 insanın ölümüyle sonuçlanan Sivas Madımak Oteli'nde yaşananları ve sonrasındaki mahkeme sürecini, belgesel film görüntüleri eşliğinde anlatıldığı 'Sivas 93' Aliağa Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelendi. Demokrasi Platformunun organize ettiği ve Genco Erkal yönetimindeki Dostlar Tiyatrosu'nun sahnelediği 'Sivas 93' izleyenlere adeta o günleri yeniden yaşattı.

Başkan Oğuz, oyuncuları tek tek kutladı

Genco Erkal'la beraber, Meral Çetinkaya, Yiğit Tuncay, Murat Tüzün, Nilgün Karababa, Saliha Şirvan Akan ve Çağatay Mıdıkhan'ın rol aldığı 'Sivas 93'ü Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz'un yanı sıra CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, CHP belediye meclis üyeleri ve çok sayıda sanatsever izledi. Müziği Fazıl Say tarafında yapılan ve yaklaşık 2 saat süren belgesel tiyatro sonrası Dostlar Tiyatrosu Oyuncuları Açıkhava Tiyatrosunu dolduran yüzlerce kişi tarafında ayakta alkışladı. Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz gösterdikleri performanstan dolayı başta Genco Erkal olmak üzere tüm oyuncuları tek tek kutladı.

'Tiyatro seyircisi ciddi içeriği olan oyunlar izlemek istiyor'

Ünlü tiyatrocu ve oyunun yönetmeni Genco Erkal "50 Yıldır tiyatronun içindeyim. Türkiye'nin dolaşmadığım şehir kalmadı. Yurt dışı dahil her yerde yoğun ilgi gördük. Aliağa'da zaten nitelikli bir izleyici kitlesiyle karşılaştığımızı biliyorduk ve öyle oldu. Herkesin yüreğine korkunç bir şekilde oturmuş bir olayı anlattık. Bütün sözler, görüntüler gerçek tutanaklardan yazılmış olması da önemli bir noktadır. Tiyatro seyircisi sadece gülüp eğlenmek değil, ciddi içeriği olan oyunlar izlemek istiyor, bunu burada bir kez daha gördük'' dedi.

Cumhuriyet - 5 Temmuz 2009

‘SİVAS 93’ ALİAĞA’DAYDI

Temmuz 1993'te Pir Sultan Abdal şenlikleri'nde yaşanan ve 35 insanın ölümüyle sonuçlanan Sivas Katliamı sırasında Madımak Oteli'nde yaşananları ve sonrasındaki mahkeme sürecinin, belgesel film görüntüleri eşliğinde anlatıldığı ‘Sivas 93’ Aliağa Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelendi.

Demokrasi Platformu’nun organize ettiği oyunu Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’un yanı sıra CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, CHP belediye meclis üyeleri ve çok sayıda sanatsever izledi. Yaklaşık 2 saat süren belgesel tiyatro sonrası Dostlar Tiyatrosu Oyuncuları Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran yüzlerce kişi tarafında ayakta alkışladı. Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz gösterdikleri performanstan dolayı başta Genco Erkal olmak üzere tüm oyuncuları tek tek kutladı.

Ünlü tiyatrocu ve oyunun yönetmeni Genco Erkal şöyle dedi: “Türkiye'de dolaşmadığım şehir kalmadı. Yurtdışı dahil her yerde yoğun ilgi gördük. Aliağa’da zaten nitelikli bir izleyici kitlesiyle karşılaştığımızı biliyorduk ve öyle oldu. Herkesin yüreğine korkunç bir şekilde oturmuş bir olayı anlattık. Bütün sözler, görüntüler gerçek tutanaklardan yazılmış olması da önemli bir noktadır. Tiyatro seyircisi sadece gülüp eğlenmek değil ciddi içeriği olan oyunlar izlemek istiyorlar, bunu burada bir kez daha gördük.’’

Aliağa BirGün - 07 Temmuz 2009

BİR GERÇEĞİN HİKâYESİ: SİVAS 93
   
Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan Madımak Oteli’nde yaşananları ve sonrasındaki mahkeme sürecinin, belgesel film görüntüleri eşliğinde anlatıldığı ‘Sivas 93’, İzmir Aliağa Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelendi.

Demokrasi Platformu’nun organize ettiği ve Genco Erkal yönetimindeki Dostlar Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Sivas 93’ izleyenlere o günleri yeniden yaşattı. Genco Erkal şunları söyledi: “Elli Yıldır tiyatronun içindeyim. Türkiye’nin dolaşmadığım şehir kalmadı. Yurtdışı dahil her yerde yoğun ilgi gördük. Aliağa’da zaten nitelikli bir izleyici kitlesiyle karşılaştığımızı biliyorduk ve öyle oldu. Herkesin yüreğine korkunç bir şekilde oturmuş bir olayı anlattık. Bütün sözler, görüntüler gerçek.”

Aliağa BirGün - 06 Temmuz 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.