'Sivas 93' ve Erkal'a ödül

'Sivas 93' ve Erkal'a ödül

'Sivas 93' ve Erkal'a ödül Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Türkiye Merkezi' nin geleneksel "Yılın Tiyatro...

A+A-

'Sivas 93' ve Erkal'a ödül 'Sivas 93' ve Erkal'a ödül

Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Türkiye Merkezi' nin geleneksel "Yılın Tiyatro Oyunu" ödülü, bu yıl da birliğin tüm üyelerine açık tutulan oylamayla saptandı. Oylama sonucu yılın oyunu ödülü, Genco Erkal' ın bu ülkede gerçek anlamda toplumsal bellek oluşturma amacına adadığı yaşamı da dikkate alınarak Dostlar Tiyatrosu' nun 2007-2008 sezonunda sahnelediği "Sivas'93" oyununa verildi.

Birliğin Ankara Temsilcisi Selda Öndül ise aynı yöntemle Bertold Brecht' in Barış Erdenk yönetiminde Erzurum Devlet Tiyatrosu yapımı olarak sahnelenen "Kafkas Tebeşir Dairesi" başlıklı oyununu tasarım, oyunculuk ve rejideki üstün başarısı açısından değerlendirdiklerini ve 2007-2008 sezonu "TEB Ankara Temsilciliği Yılın Tiyatro Oyunu" ödülüne değer gördüklerini açıkladı. Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Türkiye Merkezi "Yılın Tiyatro Oyunu" ödülleri, "Sivas'93" ve "Kafkas Tebeşir Dairesi" nin nisan ayı içindeki bir temsilinden önce Genco Erkal ve Barış Erdenk'e verilecek.

Kültür Servisi - CUMHURİYET - 28 Mart 2008

Eleştirmenler 'Sivas 93'ü yılın oyunu seçti 
 
Eleştirmenler 'Sivas 93'ü yılın oyunu seçtiGenco Erkal'ın Sivas Katliamı'nı anlatan oyunu Sivas 93, büyük ilgi görüyor.
 
İSTANBUL - Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Türkiye Merkezi, Dostlar Tiyatrosu'nda Genco Erkal'ın sahneye koyduğu 'Sivas 93'ü yılın oyunu seçti. Ödül birliğin tüm üyelerine açık tutulan oylamayla saptandı. Oylama sonucunda yılın oyunu ödülü, Genco Erkal'ın bu ülkede gerçek anlamda toplumsal bellek oluşturma amacına adadığı yaşamı da dikkate alınarak Dostlar Tiyatrosu'nun sahnelediği 'Sivas 93'e verildi.

Bertold Brecht'in Barış Erdenk yönetiminde Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenen 'Kafkas Tebeşir Dairesi' de TEB Ankara Temsilciliği Yılın Tiyatro Oyunu ödülüne layık görüldü. Ödüller nisan ayı içinde verilecek. 'Sivas 93', 28 ve 29 Mart saat 20.30'da, 30 Mart saat 15.00'te Muammer Karaca Tiyatrosu'nda, 1 Nisan'da ise saat 20.30'da Enka Oditoryumu'nda izlenebilir. Tel: 0212 252 59 35 (Kültür Sanat)

RADİKAL - 28 Mart 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.