Sivas 93 'Yangın Yeri' Belgeseli İZ TV'de

Sivas 93 'Yangın Yeri' Belgeseli İZ TV'de

Sivas 93 'Yangın Yeri' Belgeseli İZ TV'deSivas Madımak olaylarının anlatıldığı "Sivas 93 - Yangın Yeri" belgeselini, Digiturk...

A+A-

Sivas 93 'Yangın Yeri' Belgeseli İZ TV'deSivas 93 'Yangın Yeri' Belgeseli İZ TV'de

Sivas Madımak olaylarının anlatıldığı "Sivas 93 - Yangın Yeri" belgeselini, Digiturk 18. Kanal İz Tv’de izleyebilirsiniz. Yayın gün ve saatleri şöyle; 2 Temmuz Perşembe saat 21.35, 3 Temmuz Cuma 09:00, 4 Temmuz Cumartesi 00.30, 5 Temmuz Pazar 15:15, 7 Temmuz Salı 14:05'te...
 
Yıl 1993. Günlerden 2 Temmuz Cuma. Sıcak bir yaz günü Madımak Otel'de çıkarılan yangının dumanı gökyüzünü kaplayarak güneşin ışığını yok eder. Dumanın yok ettiği sadece güneşin ışığı değil, 35 kişininde hayatıdır. Bir taraftan korku çığlıkları yükselirken, bir taraftan halkı galeyana getirenlerden Tekbir sesleri yükselir.

Madımak Otelindeki yangın söndürülür ama yüreklerdeki yangının ateşi 16 yıldır sönmüyor, suçlular cezalarını çekmediği sürede sönmeyecek.Olayın suçluları vicdan azabı duyuyorlar mı bilinmez ama hepsi rahat bir şekilde yaşamlarına Türkiye'de ve yurt dışında devam ediyorlar. Oysa diğer tarafta gencecik çocuklarını, yakınlarını kaybeden insanların acıları hiç dinmiyor ve dinmeyecek.

16.yılında Sivas Katliamı'ndan kurtulanlardan olayın iç yüzünü dinliyor, perde arkasını ekrana getiriyoruz. Görünen yangının yüreklerdeki görünmeyen yüzünü İz ekranlarına taşıyoruz.

KAYNAK : Alevihaber.com - 1 Temmuz 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.