Sivas Belediye Başkanı'ndan ilginç benzetme

Sivas Belediye Başkanı'ndan ilginç benzetme

Sivas Belediye Başkanı’ndan ilginç benzetmeSivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 1993 yılında 35 kişinin yakılarak öldürüldüğü...

A+A-

Sivas Belediye Başkanı'ndan ilginç benzetmeSivas Belediye Başkanı’ndan ilginç benzetme

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 1993 yılında 35 kişinin yakılarak öldürüldüğü Madımak Oteli’nin kütüphaneye dönüştürülmesi önerisini benimsemediğini “Pişmiş aşa soğuk su katılmaz” sözleriyle ifade etti.
 
SİVAS - Başkan Aydın “Öneriler soğuk su şeklinde olmamalı. Orası bir defa özel mülkiyet. Uygulanması, hayata geçirilmesi zor bir konu” diye konuştu. 

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Paşabahçe Kütükev’de düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aydın, bir soru üzerine, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Yıldırım’ın, Madımak Oteli’nin kütüphaneye dönüştürülmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığına sunduğu öneriye sıcak bakmadığını belirtti.

Sivas Belediye Başkanı'ndan ilginç benzetme

Tarihi Kent Meydanı Projesi kapsamında yıkılarak başka bir yere taşınması gündemde olan İl Halk Kütüphanesi için arayışların sürdüğünü belirten Aydın, “Bizde bir atasözü vardır. ‘Pişmiş aşa soğuk su katılmaz’ derler. Öneriler soğuk su şeklinde olmamalı. Orası bir defa özel mülkiyet. Bir başkasının mülkü hakkında benim bir şey söylemem sadece yeni bir öneri söylemek olur. Uygulanması, hayata geçirilmesi zor bir konu” diye konuştu.

Mülk sahibinin öncelikle binayı bir kuruma vermesi gerektiğini, daha sonra bu binanın kamulaştırması gerektiğini ifade eden Aydın,”Kütüphane noktasında biz projeyi yapmışız, projeyi onaylatmışız, kamuoyuna sunmuşuz, kamuoyu ‘bu projeyi uygulayın’ demiş. Hatta kazmayı vurmuşuz. Orada bazı adımlar atılmış, bugün çözüm olsa bile birkaç yıl sürebilecek bir öneriyi sunmak bizim sivil toplum örgütlerinden beklediğimiz bir destek değil. Sivil toplum örgütlerinden, Sivas kamuoyundan bu konuda bir an önce zaten kaçak olan, gecekondu niteliğinde olan resmiyeti olmayan bu kütüphanenin bir an önce bir yere geçirilip nakledilmesi, ondan sonra da bunun yerinin tespit edilmesidir.” dedi.

AA - NTV - 03 Nisan 2008 Perşembe

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.