Sivas, Bitmeyen Yangın Yerinin galası yapıldı

Sivas, Bitmeyen Yangın Yerinin galası yapıldı

‘Sivas, Bitmeyen Yangın Yeri’nin galası yapıldı  İSTANBUL (19.11.2007)- Sivas’ta yakılan aydınlar üzerine “Sivas, Bitmeyen...

A+A-

‘Sivas, Bitmeyen Yangın Yeri’nin galası yapıldı‘Sivas, Bitmeyen Yangın Yeri’nin galası yapıldı 

İSTANBUL (19.11.2007)- Sivas’ta yakılan aydınlar üzerine “Sivas, Bitmeyen Yangın Yeri” adlı belgeseli hazırlayan yönetmen Aynur Özbakır, “Estirilmek istenen ırkçı, şoven, militarist dalgaya karşı dalgakıran olmaya ve barış ve kardeşlik hareketine mütevazı bir katkı sunmaya çalışıyoruz” dedi.

‘Yetmişinci Gün’, ‘Kelepçe’, ‘Memleketimden İnsan Manzaraları’, ‘Sabahın bir sahibi var’, ‘Güneşi İçenlerin Türküsü’ ve “Deja-Vu” gibi önemli güncel siyasi konulara dikkat çeken BEKSAV sinema atölyesi 35 yazar, ozan, sanatçı ve aydının katledildiği Sivas olaylarını “Sivas, Bitmeyen Yangın Yeri” adlı belgeselin galası yapıldı.

Aynur Ozbakır’ın yönetmenliğini yaptığı 32 dakikalık belgesel, tanıkların dili ve dönemin fotoğrafları-görüntüleriyle 2 Temmuz Sivas katliamını, “Bir daha bunlar yaşanmasın diye” BEKSAV sinema salonunda gerçekleştirilen galayla izleyenlere sundu.

Galada bir konuşma yapan Aynur Özbakır, “Bugün de o günleri hatırlatan gelişmelere tanık oluyoruz, yaşıyoruz. Linç ve yağma iklimi oluşturuluyor. Irkçılık ve faşizmle, sokaklar ipotek altına alınmak isteniyor. İstanbul’da, Bursa’da, Ayvalık’ta ve daha birçok yerde işyerlerine evlere, kurumlara saldırı gerçekleştirildi. Medya ise bu korkunç histeriyi körüklüyor, genelkurmay başkanı saldırıları bizzat yönlendiriyor. İşte tam da bu koşullarda, onlara ‘siz bunu daha önce de yaptınız’ deme, halka ‘siz bu oyunu daha önce de gördünüz” deme ihtiyacı duyduk. Sivas Belgeseli’ni yeni Maraşlara yeni Sivasların yeni Çorumların olmaması için, engellenmesi için gösteriyoruz. En uygun ve en anlamlı zamanın şimdi olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Maraş, Çorum, 1 Mayıs Taksim 77, 19 Aralık’ta cezaevi baskınları ve Şemdinli’de yaşanan gelişmelerin devam ettiğini söyleyen Özbakır şöyle konuştu: “Son dönemde geliştirilen ırkçı, şoven militarist dalganın sonucunda Türk-Kürt çatışmasının eşiğine geldiğimiz şu günlerde yapacak bir şey var. Yeni Sivas’ların yeni Maraş’ların yaratılmaya çalışıldığı bugünlerde, militarizme ve şovenizme karşı dalgakıranlar örgütlenmenin zamanıdır” diyerek, belgeselle gelişen olayı tekrar hafızalara kazıyor.

“Aradan bu kadar zaman geçti hala cevaplanmayan sorular var, hala dava devam ediyor” diyen Özbakır, geliştirilen ırkçı dalgayı engellemek için bu belgeseli hazırlamanın anlamlı olduğunu söyledi.

ANF NEWS AGENCY  - 19 Kasım 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.