SİVAS: BİTMEYEN YANGININ ŞEHRİ Belgeseli Galası

SİVAS: BİTMEYEN YANGININ ŞEHRİ Belgeseli Galası

SİVAS: BİTMEYEN YANGININ ŞEHRİ Belgeseli Galası2 Temmuz 1993 Sivas Madımak Oteli'nde yaşanan katliam, BEKSAV Sinema Atölyesi tarafından belgeselleştirildi....

A+A-

SİVAS: BİTMEYEN YANGININ ŞEHRİ Belgeseli GalasıSİVAS: BİTMEYEN YANGININ ŞEHRİ Belgeseli Galası

2 Temmuz 1993 Sivas Madımak Oteli'nde yaşanan katliam, BEKSAV Sinema Atölyesi tarafından belgeselleştirildi. Belgesel 35 aydın, yazar, ozan ve sanatçının Sivas Madımak otelinde diri diri yakılarak katledilmesini anlatıyor. O günü yaşayanların ve ölenlerin yakınlarıyla yapılan röportajlarla, onların dilinden aktarıyor. Belgesel sadece 2 Temmuz 1993'ü değil ayrıca katliam sonrası yaşananları ve yıllarca süren Sivas davasına da dikkat çekiyor. Yangının külleri arasında kalan sorulara da yanıt bulmaya çalışıyor. Türkiye'nin tarihine çıkmayacak kara bir leke gibi sürülen 2 Temmuz Sivas katliamını bir kez daha hatırlatıyor.

GALAMIZA TÜM DOSTLARIMIZ DAVETLİDİR
Tarih: 18 Kasım 2007
Yer: BEKSAV Etkinlik Salonu
Saat: 19:00
 

SİVAS: BİTMEYEN YANGININ ŞEHRİ
Yön: Aynur Özbakır
2007 / Türkiye / Belgesel / 32'

2 Temmuz Sivas Madımak Katliamı, BEKSAV Sinema Atölyesi tarafından belgeselleştirildi. Sivas Madımak Oteli’nde diri diri yakılarak 35 yazar, ozan, sanatçı ve aydının yakılarak katledilmesini anlatıyor.

O günü yaşayanların ve ölenlerin yakınlarıyla yapılan röportajlarla onların dilinden aktarılıyor. Belgesel sadece 2 Temmuz 1993’ü değil ayrıca katliam sonrası yaşananları ve yıllarca süren Sivas davasına da dikkat çekiyor.

Yangının külleri arasında kalan sorulara da yanıt bulmaya çalışıyor. Türkiye’nin tarihine çıkmayacak kara bir leke gibi sürülen 2 Temmuz Sivas Katliamı'nı bir kez daha hatırlatıyor. Yönetmenliğini Aynur Özbakır’ın yaptığı ‘Sivas Bitmeyen Yangının Şehri’ adlı belgesel 32 dakika. Belgeselin yapımcılığını Kolektif Yapım üstlendi.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.