"Sivas Katilleri Almanya'da yargılansın" önerisi

"Sivas Katilleri Almanya'da yargılansın" önerisi

"Sivas Katilleri Almanya'da yargılansın" önerisi Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak, 11 Eylül 2001...

A+A-

"Sivas Katilleri Almanya'da yargılansın" önerisi "Sivas Katilleri Almanya'da yargılansın" önerisi

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak, 11 Eylül 2001 terör saldırıları akibinde yürürlüğe giren ‘Anti-Terör’ yasaları gereğince, Almanya’da yaşamlarını sürdüren Madımak katillerinin, bulundukları ülkede yargılanmaları için Alman Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunacak.

Berlin’de düzenlenen ‘3.Uyum Zirvesi’ çerçevesinde Almanya Adalet Bakanı Brigitte Zypries ile görüşen AABF Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak, Almanya’da yaşayan Sivas Katilleri’nin Alman adli makamları tarafından yargı önüne getirilmesini istedi. Almanya’da 11.08.2002’de yürürlüğe giren, Alman Ceza Kanunu’nun 129 b Maddesi’nin, ‘insanlığa karşı suç işlemiş örgütlü oluşumlarında’ yargılanabilmesine imkân sağladığını söyleyen Toprak, Alman adli makamlarının Sivas Katillerinin bu bağlamda değerlendirmesi gerektiğini dile getirdi.

Alman Ceza Kanunu’nda yeni ‘Terör’ tanımı

Geçtiğimiz senelerde sertleştirilen Anti-Terör yasaları gereği, insanlığa karşı işlenen suçlarda sanığın örgüte üye olup olmamasına bakılmadan, yardım ve yataklık, destek ve reklam da terör eylemi olarak nitelendirildiği belirten Toprak, “Terör tanımı’ yeniden yapılırken, her suç terör sayılabilecek. Terör örgütüne mensup olmasa bile ‘örgüt adına suç işleyenler’ ‘terör suçlusu’ sayılıp ‘örgüt mensubu’ gibi cezalandırılacak. Madımak Katilleri’nin bu bağlamda değerlendirilmesi gerekiyor’ şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Zypries teklife sıcak bakıyor…

Sivas Katliamı ve sonrası ile ilgili gelişmeler hakkında önümüzdeki günlerde Ali Ertan Toprak ile bir araya gelecek olan Almanya Adalet Bakanı Brigitte Zypries söz konusu teklife sıcak baktığını söyledi. Sivas Katliamı’nı insanlık adına acı bir olay olduğunu belirten Bakan Zypries, AABF Genel Sekreteri Toprak ve Avukat Eser Polat ile yapılacak olan görüşmenin ardından konuyla ilgili son kararı vereceklerini söyledi.

Fuat ATEŞ – Alevilerin Sesi Dergisi / Alevi.com - 11 Kasım 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.