Sivas Katilleri Yargılanacak mı?

Sivas Katilleri Yargılanacak mı?

Sivas Katilleri Yargılanacak mı?   Almanya Adalet Bakanlığı, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak’ın,...

A+A-

Sivas Katilleri Yargılanacak mı?Sivas Katilleri Yargılanacak mı?
  
Almanya Adalet Bakanlığı, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak’ın, ‘Sivas Katilleri Almanya’da yargılansın’ önerisini görüşmek üzere AABF Hukuk heyetini 6 Ocak’ta Berlin’e davet edildi.

Adalet Bakanı Brigitte Zypries ile görüşen AABF Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak, ‘Almanya’da yaşayan Sivas Katilleri Alman adli makamlarınca yargı önüne getirilsin’ isteğinde bulunmuştu. Toprak’ın teklifi üzerine Adalet Bakanlığı yetkilileri, 6 Ocak’ta konuyu görüşmek üzere gündeme aldı. Teklifi görüşülmeye değer bulduğunu daha önce de dile getiren Adalet Bakanı Brigitte Zypries, uzman hukukçuların dosyayı yeniden inceleyeceklerini söyledi.

Almanya’da 2002 yılında yürürlüğe giren Alman Ceza Kanunu’nun 129 b Maddesi’nin, ‘insanlığa karşı suç işlemiş örgütlü oluşumlarında’ yargılanabilmesine imkân sağlıyor. Sertleştirilen Anti-Terör yasaları gereği insanlığa karşı işlenen suçlarda sanığın örgüte üye olup olmamasına bakılmadan, yardım ve yataklık, destek ve reklam da terör eylemi olarak nitelendirilirken, “Terör tanımı’ yeniden yapılarak, her türlü suç terör kapsamında incelenebiliyor.

Almanya Adalet Bakanı yetkilileri, AABF Genel Sekreteri Toprak ve Avukat Eser Polat’ın da aralarında bulunduğu AABF Hukuk heyeti ile yapılacak olan görüşmenin ardından konuyla ilgili son kararı vereceklerini söylediler.

ANF - BirGün - 15 Aralık 2008

Sivas katilleri yargılanacak ama Almanya’da 

ALMANYA (14.12.2008) - Almanya Adalet Bakanlığı, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak’ın, ‘Sivas Katilleri Almanya’da yargılansın’ önerisini görüşmek üzere Federasyonun Hukuk heyetini 6 Ocak’ta Berlin’e davet etti.

Almanya Adalet Bakanı ile görüşen Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak, "Almanya’da yaşayan Sivas Katilleri Alman adli makamları tarafından yargı önüne getirilsin" isteğinde bulunmuştu. Toprak’ın bu teklifi üzerine Adalet Bakanlığı yetkilileri, konuyu gündemlerine aldı.

Söz konusu teklifi görüşülmeye değer bulduğunu daha önce de dile getiren Almanya Adalet Bakanı, uzman hukukçuların dosyayı yeniden inceleyeceklerini söyledi.

ATILIM - 14 Aralık 2008

Beklenen görüşme 6 Ocak’ta...

Federal Almanya Adalet Bakanlığı, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak’ın, ‘Sivas Katilleri Almanya’da yargılansın’ önerisini görüşmek üzere AABF Hukuk heyetini 6 Ocak’ta Berlin’e davet etti.
 
‘Uyum Zirvesi’ çerçevesinde Adalet Bakanı Brigitte Zypries ile görüşen AABF Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak, ‘Almanya’da yaşayan Sivas Katilleri Alman adli makamları tarafından yargı önüne getirilsin’ isteğinde bulunmuştu. Toprak’ın bu teklifini cevapsız bırakmayan Adalet Bakanlığı yetkilileri, 6 Ocak’ta konuyu görüşmek üzere gündemlerine aldılar. Söz konusu teklifi görüşülmeye değer bulduğunu daha önce de dile getiren Adalet Bakanı Brigitte Zypries, uzman hukukçuların dosyayı yeniden inceleyeceklerini söyledi.

AABF’nin dayanağı: ‘Alman Ceza Kanunu’nun 129 b Maddesi’

Almanya’da 2002 yılında yürürlüğe giren, Alman Ceza Kanunu’nun 129 b Maddesi’nin, ‘insanlığa karşı suç işlemiş örgütlü oluşumlarında’ yargılanabilmesine imkân sağlıyor. Sertleştirilen Anti-Terör yasaları gereği, insanlığa karşı işlenen suçlarda sanığın örgüte üye olup olmamasına bakılmadan, yardım ve yataklık, destek ve reklam da terör eylemi olarak nitelendirilirken, “Terör tanımı’ yeniden yapılarak, her türlü suç terör kapsamında incelenebiliyor. Terör örgütüne mensup olmasa bile ‘örgüt adına suç işleyenler’ ‘terör suçlusu’ sayılıp ‘örgüt mensubu’ gibi cezalandırılıyor.

Federal Almanya Adalet Bakanı yetkilileri, AABF Genel Sekreteri Toprak ve Avukat Eser Polat’ın da aralarında bulunduğu AABF Hukuk heyeti ile yapılacak olan görüşmenin ardından konuyla ilgili son kararı vereceklerini söylediler.

FUAT ATEŞ – Alevilerin Sesi Dergisi
Alevi.com - 13 Aralık 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.