Sivas Katilleri Zaman aşımı ile aklanamazlar

Sivas Katilleri Zaman aşımı ile aklanamazlar

Sivas Katilleri Zaman aşımı ile aklanamazlarAvukat Fevzi Gümüş, “Madımak katilleri toplumun vicdanında aklanmadı.” dedi.Pir Sultan Abdal...

A+A-

Sivas Katilleri Zaman aşımı ile aklanamazlarSivas Katilleri Zaman aşımı ile aklanamazlar

Avukat Fevzi Gümüş, “Madımak katilleri toplumun vicdanında aklanmadı.” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Av. Fevzi Gümüş, Sivas Katliamı’nın 7 firari sanığı ile ilgili olarak savcının davanın düşürülmesini talep ettiğine ilişkin haberlere tepki gösterdi. Gümüş, “Madımak katilleri toplumun vicdanında aklanmadı. Zamanaşımı ile aklanamazlar” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gümüş, yaptığı açıklamada, savcının talebinin mahkeme heyeti tarafından kabul edilmesi durumunda Madımak Oteli’ni ateşe verip 35 kişiyi öldürenlerden, "olayların gelişimi sırasında “provokatörlük” görevini yerine getiren Cafer Erçakmak ve 6 kişinin zamanaşımı sayesinde hiçbir ceza almadan kurtulacaklarını" belirtti. Katliam davalarında son zamanlarda başvurulan bir yöntem olan zamanaşımının, toplumların vicdanına işlemeyeceğini kaydeden Gümüş, şöyle konuştu:

“Sivas katliamının arkasında yatan karanlık güçler açığa çıkarılıp cezalandırılmadıkça demokratik kamuoyu için bu dava bitmez. Olsa olsa Sivas katliamı benzeri ’insanlığa karşı suçlar’ gerici, ırkçı, şeriatçı anlayışların toplumumuz için ne kadar büyük bir tehlike olduğu gerçeğini hafızamızda canlı tutmamızı sağlar.”

- “9 KASIM’DA SİVAS KATİLERİNİ VİCDANIMIZDA AKLAMADIĞIMIZI HAYKIRMAK İÇİN ALANLARDA OLACAĞIZ”

Gümüş, Alevi örgütleri olarak 9 Kasım’da Ankara’da büyük bir mitinge hazırlandıklarını söyleyerek, bu mitingle Madımak Oteli’nin müze haline getirilmesini talep edeceklerini belirtti. Gümüş, “Sivas katliamı davasında yaşanan bu gelişme karşısında 9 Kasım’da ülkemizin vicdan sahibi insanlarıyla birlikte Sivas katillerini vicdanımızda aklamadığımızı haykıracağız” dedi.

GERÇEK GÜNDEM - (ANKA) - 5 Kasım 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.