Sivas katliamı 15.yılında anılıyor

Sivas katliamı 15.yılında anılıyor

Sivas katliamı 15.yılında anılıyor2 Temmuz Sivas katliamının 15.yılı, Kocaeli'ndeki alevi derneklerinin öncülüğünde birçok...

A+A-

Sivas katliamı 15.yılında anılıyorSivas katliamı 15.yılında anılıyor

2 Temmuz Sivas katliamının 15.yılı, Kocaeli'ndeki alevi derneklerinin öncülüğünde birçok sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün katılacağı etkinlikle anılıyor. Anmanın hedefinde ise katliam zihniyetinin devamı olan AKP var.

soL( Kocaeli) Kocaeli’ndeki bazı siyasi partiler, alevi örgütleri, sendikalar ve birçok demokratik kitle örgütü 2 Temmuz Sivas katliamının 15.yılını anmaya hazırlanıyor.

Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği’nin çağrısıyla anma etkinlikleri için oluşturulan platforma siyasi partilerden CHP, TKP, ÖDP, EMEP, EHP( Emekçi Hareket Partisi), İP, DTP, DİSK’e bağlı bazı sendikalar, Halkevleri, Yurtsever Cephe, Öğrenci Kolektifleri, Tuncelililer Derneği, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Sivaslılar Derneği temsilcileri katılıyor.

AKP bu zihniyetin devamı

Anma etkinlikleri için yapılan hazırlık toplantısında konuşan Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Mehmet Şahin, alevi toplumuna yönelik düşmanca tavırların kışkırttığı bir anlayışın ürünü olan Sivas katliamının, karanlık tarihin en önemli sayfaları olduğunu belirtti. Toplantıda söz alan diğer konuşmacılar ise, Madımak Oteli’nde yakılan 37 kişinin, bu ülkenin aydınlık yüzü, AKP iktidarının ise katliamı gerçekleştiren zihniyetin devamı olduğunu savundu.

Katılımcılar, katliamın 15. yılında yapılacak anmanın merkezine AKP karşıtlığının oturması gerektiğini de kaydetti. 2 Temmuz Çarşamba günü saat 18.00’de Merkez Bankası önünde toplanacak olan kitle, ‘’Sivas’ı unutmadık, unutturmayacağız’’ pankartı arkasında, ellerinde yakılan aydınların fotoğraflarını taşıyarak İnsan Hakları Parkı’na kadar sloganlarla yürüyecek. Burada, anmaya katılanlar adına ortak bir bildiri okunacak.

SOL HABER - 26 Haziran 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.