Sivas katliamı Adana'da yürüyüşle protesto edildi

Sivas katliamı Adana'da yürüyüşle protesto edildi

Sivas katliamı Adana'da yürüyüşle protesto edildi ADANA (30.06.2009)- Adana'da Sivas katliamı yürüyüşle protesto...

A+A-

Sivas katliamı Adana'da yürüyüşle protesto edildiSivas katliamı Adana'da yürüyüşle protesto edildi
 
ADANA (30.06.2009)- Adana'da Sivas katliamı yürüyüşle protesto edildi. Pir Sultan Abdal Derneği Adana Şube Başkanı Metin Çelik, katliamın sorumluları olan Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ının yargılanmasını istedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şubesi, Sivas katliamının 16.yıldönümü nedeniyle yürüyüş düzenledi, basın açıklaması yaptı. Eyleme, Adana Alevi bileşenleri, DİSK, KESK, DTP, EMEP, ÖDP, CHP, İHD, ESP, THAYD-DER, Tabip Odası, TMMOB, 68'liler, DİP destek verdi.

Dernek binası önünde bir araya gelen Alevi örgütleri ile ilerici, devrimci kurumlar, “Sivas'ın ışığı sönmeyecek”, “Sivas'ın ışığı AKP'yi yakacak” ve “Dünkü katiller bugün mecliste” yazılı dövizler taşıyarak, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Kahrolsun kontrgerilla” sloganları ile Sanatçılar Parkı'na yürüdü.

Katliamın siyasi sorumluları yargılanmalı

Pir Sultan Abdal Derneği Adana Şubesi Başkanı Metin Çelik yaptığı açıklamada, 2 Temmuz'da 16. kez Madımak Oteli'nin önünde bir araya geleceklerini belirtti, “Çünkü Madımak halen otel olarak işletilmeye devam edilmektedir. 2 Temmuz 1993'te yaşanan katliamı unutmadık” dedi. Çelik, Türkiye'nin ve Sivas'ın bu ayıptan kurtulması için Madımak Oteli'nin kamulaştırılarak müzeye dönüştürülmesini istedi.

Çelik, “Bugüne kadar bu konuda verilen sözler yerine getirilmedi. Yalan söylemek neredeyse gelenekleştirildi” diyerek, “Katliamın siyasi sorumluları yani dönemin Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve İçleri Bakanı halen yargılanmadılar. Musa Anter'den, Hrant Dink'e kadar yüzlerce siyasi cinayet halen faili meçhul kalmaya devam ediyor” şeklinde konuştu. 2 Temmuz'da Sivas'ta yapılacak anmaya çağrı yaptı.

KAYNAK : ATILIMHABER - 30 Haziran 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.