Sivas Katliamı Anma Programı Açıklandı

Sivas Katliamı Anma Programı Açıklandı

Sivas Katliamı Anma Programı AçıklandıSivas'ta 2 Temmuz Anma Komitesi Başkanı Önder Doğan Sivas Olayları'nın 15. yıldönümünde...

A+A-

Sivas Katliamı Anma Programı AçıklandıSivas Katliamı Anma Programı Açıklandı

Sivas'ta 2 Temmuz Anma Komitesi Başkanı Önder Doğan Sivas Olayları'nın 15. yıldönümünde yapılacak olan anma programının belirlendiğini ve herkesi olayları lanetlemeye çağırdıklarını söyledi.

Eğitim-Sen Sivas İl Binası'nda bir basın açıklaması yapan Önder Doğan, 30 Haziran 2008 günü saat 13.00'de Selçuk Çay Bahçesi önünde basın açıklaması yapacaklarını ve ardından Atatürk ve İstasyon Caddesi'nde bildiri dağıtacaklarını söyledi. 1 Temmuz 2008 günü olaylarda hayatını kaybeden Özlem ve Nurcan Şahin ile Yeşim ve Huriye Özkan'ın anıt mezarının bulunduğu Şarkışla ilçesi Saraç köyüne giderek anma töreni yapacaklarını ifade eden Doğan, "2 Temmuz günü saat 10.30'da bir grup Eğitim-Sen Sivas Şubesi önünden, ikinci grup da Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı önünden yürüyüşe çıkacak. 11.30'da Ethembey Parkı önünde buluşacak olan iki grup, Mevlana Caddesi üzerinden Atatürk anıtına geçecek. Burada anıta çelenk konulduktan sonra yürüyerek Madımak Oteli'ne gidilecek. Karanfiller bırakıp konuşmalar yapılacak" dedi.

Doğan, yapacakları anma etkinliklerine KESK'e bağlı şubeler platformu, Halkevleri, ÖDP, EMEP, DSP, Hacı Bektaşi Veli Anma ve Kültür Vakfı ile Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği'nin destek verdiğini söyledi.

Sivas Katliamı Anma Programı Açıklandı

KENTHABER - 28.06.2008

2 Temmuz anma programı

Sivas Olaylarının 15. yıl dönümü anma programı:

Sivas'ta bazı parti, sendika ve sivil toplum örgütlerince oluşturulan 2 Temmuz Anma Komitesi, Sivas Olaylarının 15. yıl dönümü anma programını açıkladı.

Anma Komitesi Başkanı Önder Doğan, Eğitim-Sen Sivas Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, 2 Temmuzda kentte yapacakları anma programının belirlendiğini söyledi.

Olaylarda hayatını kaybeden Özlem Şahin, Nurcan Şahin, Yeşim Özkan ve Huriye Özkan'ın 1 Temmuzda Şarkışla ilçesine bağlı Saraç köyündeki anıt mezarlarının ziyaret edileceğini bildiren Doğan, 2 Temmuzda Kız Meslek Lisesi önünden Ethembey Parkı'na kadar yürüyeceklerini kaydetti.

Doğan, Mevlana Caddesi güzergahından kent meydanına geleceklerini, burada Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra Atatürk Caddesi'nden Madımak Oteli'nin önüne gideceklerini belirtti.

Madımak Oteli önüne karanfil bırakıp, hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunacaklarını bildiren Doğan, daha sonra günün önemini belirten konuşmaların yapılacağını söyledi.

A.A. - GERÇEK GÜNDEM - 28.06.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.