Sivas katliamı davasına devam edildi

Sivas katliamı davasına devam edildi

Sivas katliamı davasına devam edildiSivas'ta, Madımak Oteli'nin yakılması ve 35 kişinin öldürülmesine ilişkin açılan ana...

A+A-

Sivas katliamı davasına devam edildi
Sivas katliamı davasına devam edildi

Sivas'ta, Madımak Oteli'nin yakılması ve 35 kişinin öldürülmesine ilişkin açılan ana davadan, dosyaları ayrılan 7 firari sanığın yargılandığı davanın görülmesine Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi

Duruşmaya sanıklardan İhsan Çakmak'ın avukatı Çağdaş Eker ile müdahil avukatları Şenal Sarıhan, Süleyman Ateş, Fevzi Gümüş ve Kazım Genç katıldı.

Mahkeme Başkanı Kadir Kayan, ''Fransa'da bulunduğu'' öne sürülen, Sivas'ta 35 kişinin öldürülmesi davasının Kırmızı Bülten ile aranan sanığı, eski Sivas Belediye Meclisi Üyesi Cafer Erçakmak hakkındaki yokluğunda tutuklama müzekkeresinin infaz edilemediğini kaydetti.

Kayan, sanıklardan Yılmaz Bağ'ın, 25 Aralık 2006'da öldüğünü gösterir nüfus kayıt örneğinin ise mahkemeye gönderildiğini açıkladı.

Müdahil avukatları, Fransa'da olduğu tespit edilen Erçakmak'ın iadesi ile ilgili girişim ve yazışmalara devam edilmesini talep etti. Avukatlar söz konusu yazışmaların çabuklaştırılmasını da istedi.

Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, Cafer Erçakmak'ın yokluğunda tutukluluk halinin devamı ile infazının beklenilmesine karar verilmesi talebinde bulundu.

Yüksel, dosyanın ayrılmasına karar verilmesi ihtimaline karşı daha önce verilen esas hakkındaki görüşe katılıp katılmayacakları yönünde görüş bildirmek ve soruşturmanın genişletilmesi yönünde bir talep olmadığı takdirde esas hakkındaki görüşlerini hazırlamak üzere dosyanın iddia makamına verilmesini talep etti.

Delil durumu ve dosya kapsamı ile atılı suçun vasıf ve mahiyetini dikkate alarak, Erçakmak hakkındaki yokluğunda tutukluluk kararının devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyanın esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için iddia makamına verilmesini kararlaştırarak, duruşmayı 21 Haziran tarihine erteledi.

Habertürk - AA - 22 Şubat 2011

Madımak Katliamı Ankara'da Protesto Edildi

Ankara Adliyesi önünde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Şubeleri tarafından Madımak Oteli'nde 2 Temmuz 1992'de 33 kişinin hayatını kaybettiği olaylar protesto edildi.

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bu sabah 10.30 da adliye önünde toplanan dernek üyeleri ''Madımak Oteli Utanç Müzesi Olsun'' pankartları taşıyarak basın açıklaması yaptıktan sonra 11.00'de olaysız bir şekilde dağıldı.

Yapılan basın açıklamasında AKP'ye yüklenen protestocular basın bildirisi dağıttı.Dağıtılan basın bildirisinde '' 2 Temmuz 1992 günü Sivas'ta; Devlet tarafından tezgahlanan ve sayıları onbinlere ulaşan yobaz bir güruh tarafından 8 saat boyunca Madımak Oteli'ni taşlayarak ve yakarak gerçekleştirilen kaliamda 33 canımız katledilmiştir. ''Sivas Katliamı'' Türkiye'de yıllar içinde sistematik olarak yapılan diğer katliamlarla birlikte insanlık tarihinin en acı sayfalarında yerini almıştır.Yobaz, gerici, faşist güçler, insanlık dışı bu katliamı, Devletin ve güvenlik güçlerinin gözetiminde hayata geçirmişlerdir.

Şehit ailelerimiz, üyelerimiz, Alevi kurumları ve demokratik kurumlar ile birlikte bu mücadeleyi yürüttük.Son bir kaç yıldır, ''Alevi Açılımı adı altında bir takım ''çalışmalar'' yapan AKP Hükumeti kamuoyunu kandırıyor.AKP Hükumeti ve Başbakan belli ki tüm önemli toplumsal olaylar gibi bu talebimizide seçim sonrasına erteleyip unutturmaya çalışacak.

''Madımak Utanç Müzesi Olsun'' Yoksa toplum vicdanı, insan onuru, sanat, edebiyat, şiir ve 12 yaşında yakılarak katledilen çocuk masumluğu ile Koray KAYA (1981-1992 Madımak Oteli'nde 12 yaşında hayatını kaybetti) sizi hep sorgulayacak ve hiç affetmeyecek.

Grup slogan atmadan olay Ankara Adliyesi'nin bahçesini boşalttı.Tek slogan taşınan pankartlarda ''Madımak Utanç Müzesi Olsun'' sloganı taşındı. Gösteri süresince herhangi bir olumsuz olay yaşanmadı.

Ankara (e-ha) Mücahit ÇALIŞKAN - 22 Şubat 2011 Salı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.