Sivas katliamı Gazi Mahallesi'nde lanetlendi

Sivas katliamı Gazi Mahallesi'nde lanetlendi

Sivas katliamı Gazi Mahallesi'nde lanetlendi     Sivas katliamı Gazi Mahallesi'nde oluşturulan 2 Temmuz Platformu tarafından lanetleniyor....

A+A-

Sivas katliamı Gazi Mahallesi'nde lanetlendiSivas katliamı Gazi Mahallesi'nde lanetlendi   
 
Sivas katliamı Gazi Mahallesi'nde oluşturulan 2 Temmuz Platformu tarafından lanetleniyor.

Dün akşam (27 Haziran) Gazi Parkı'nda yapılan anma etkinliğine katılan yüzlerce emekçi katliamı lanetledi. Etkinlikte 2 Temmuz'da Kadıköy'de gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrısı da yapıldı.

Etkinliğe, Hasan Ali, Reber, Hüseyin Doğan, Önder Babat Kültür Merkezi Müzik Topluluğu ve Osman Akgün Kültür Merkezi Müzik Topluluğu türküleri ile katılırken konuşmalar ve sinevizyon gösterimi yapıldı.

Halkevleri, TÖP, ESP, BDSP, Devrimci Hareket, TKP, Dersim Kültür Derneği, Aka-Der, SP, SDP, DTP, DHF, Partizan, ÖDAH, PDD, EMEP ve Toplumsal Dayanışma Ağı Derneği tarafından oluşturulan Gazi Mahallesi 2 Temmuz Platformu, 1 Temmuz akşamı Gazi Mahallesi'nde bir yürüyüş düzenleyecek.

İstanbul'daki 2 Temmuz anmaları kapsamında dün akşam Devrimci Alevi Komitesi tarafından da Okmeydanı'nda bir anma etkinliği gerçekleştirildi.

Sendika.Org / İstanbul – 28 Haziran 2009

Gazi'de Sivas katliamı anması

Gazi'de Sivas katliamı için anma etkinliği düzenlendi.

HABER MERKEZİ- Gazi Mahallesi, 2 Temmuz Platformu, dün akşam Büyük Gazi Parkı’nda Madımak katliamında yaşamını yitirenleri andı. . 2 Temmuz’da Kadıköy’de gerçekleştirilecek mitinge katılım çağırısı yaptı.

Sivas katliamı Gazi Mahallesi'nde lanetlendi

Parka “Sivas, Çorum, Maraş, Gazi. Unutmadık, unutmayacağız” yazılı pankart astı.

Anmada platform adına Mehmet Ali Işık bir açıklama yaptı. Işık, Türkiye tarihinin işçi ve emekçilere karşı organze edilmiş ve uygulanmış katliamlarla dolu olduğunu söyledi. Işık, “Maraş’ta 105, Çorum’da 60, Sivas’ta 35, Gazi’de 20 insanımız planlı ve organizeli bir şekilde yakıldı, kurşunlandı, katledildi” dedi.

Işık, devletin açılımlarla kendi alevisini, Kürdünü ve kendine biat eden işçi sınıfı yaratmaya çalıştığını belirtti. Işık, “Egemenler, kendilerine muhalif olan herkesimi sadece kendi istediği sınırda varlık göstermesini istiyor. Buna karşı çıkanları, zindanlara atıyor. 12 yaşında 13 kurşunla katledilen Uğur Kaymaz’ın katillerini ise beraat ettiriyor. Tüm bunlar bizleri şaşırtmıyor. Egemenlerin saldırıları kendi iktidarını koruma adı altında sürmeye devam ediyor” dedi.

Işık, tüm bu baskı ve asimilasyon uygulamalarına karşı tüm ezilenlerin birlikte mücadeleyi büyütmesi gerektiğinin altını çizdi. Işık, 2 Temmuz günü Kadıköy’de yapılacak mitinge katılım çağrısı yaptı.

Etkinlik, Hasan Ali Sezer, Raber, Hüseyin Doğan, Cihan Çelik, Önder Babat Müzik Topluluğu ve Osman Akgün Kültür Merkezi Müzik Topluluğu'nun seslendirdiği türkülerle sona erdi.

Özgür Radyo - 28 Haziran 2009 / Pazar

Gazi’de 2 Temmuz etkinliği

(28.06.09) – İçerisinde Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun da yer aldığı Gazi 2 Temmuz Platformu Sivas şehitlerini anma etkinliği düzenledi.

Etkinlik öncesi çağrı amaçlı olarak el ilanları dağıtıldı, yapılan ozalitler ve kahve konuşmalarının yanısıra sesli çağrıyla emekçiler etkinliğe davet edildi.

Sivas katliamı Gazi Mahallesi'nde lanetlendi

Gazi Büyük Park’ta gerçekleştirilen etkinlik saat 20.00’de yapılan açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasını, ortak metnin okunması izledi.

Konuşmada, “Maraş’ta 105 insanımız bebek-çocuk, genç-ihtiyar, kadın-erkek demeden hunharca katledildi. Halkların özgürlüğe ve eşitliğe sevdalı yüreği süngü uçlarında yok edilmek istendi. Çorum’da 60 insanımız devlet ve devletin kontrolündeki faşist çetelerce planlı, organize bir biçimde öldürüldü.

Sivas’ta 35 insanımız diri diri yakıldı. Halkın aydınlığa dönük yüzü egemenler tarafından ateşe verildi. Devlet güdümlü katliama bütün düzen partileri seyirci kalmakla yetindi. Yüreği emekten, halkların kardeşliğinden yana atan aydınlarımız tüm ülkenin gözleri önünde organize bir şekilde katledildi.” sözlerine yer verilen ortak açıklamada ayrıca, sömürü düzenini ortadan kaldırmak için mücadele çağrısı yapıldı.

Atılan sloganların ardından müzik dinletisine geçildi.

Müzik dinletisinde ilk olarak Hasan Ali Sezer sahne aldı. Hasan Ali Sezer’in sunduğu dinletiyi Raber’in söylediği türkü ve marşlar izledi.

Sivas katliamı Gazi Mahallesi'nde lanetlendi

Etkinlikte sırasıyla Hüseyin Doğan, Önder Babat Kültür Merkezi müzik topluluğu, OKSAM müzik grubu sahne aldı. Oksam’ın ardından Madımak katliamını anlatan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Katılımcılar ve çevrede bulunan insanlar sinevizyon gösterimine yoğun ilgi gösterirken sinevizyonun ardından Hüseyin Çelik sahneye çıkarak dinleti sundu. Son olarak Çarşamba günü yapılacak yürüyüşe emekçiler davet edilerek program noktalandı. 1000’in üzerinde emekçinin katıldığı etkinlikte kitle “Sivas’ı unutma unutturma!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Sivas şehitleri ölümsüzdür!” sloganlarını attı.

DTP ve EMEP ise ortak belirlenen programın dışına çıkarak Gazi 2 Temmuz Platformu’nun dışında davrandılar.

Gazi 2 Temmuz Platformu şu bileşenlerden oluşuyor: BDSP, Devrimci Hareket, Partizan, DHF, PDD, Halkevleri, ESP, SDP, SP, TÖP, EMEP, DTP, ÖDAH, TKP, Dersim Kültür Derneği

Kızıl Bayrak / GOP - 28 Haziran 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.