Sivas Katliamı hükümlüsünün affına Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği’nden tepki

Sivas Katliamı hükümlüsünün affına Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği’nden tepki

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 35 insanın katledildiği Sivas Katliamı'ndan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası bulunan Ahmet Turan Kılıç'ın cezasını affetme

A+A-

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Sivas Katliamı sorumlularından Ahmet Turan Kılıç hakkında af kararı verilmesine tepkiler devam ediyor.

“ADALET ARAYIŞIMIZ DEVAM EDECEK”

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği yaptığı basın açıklaması ile kararı protesto etti. Basın açıklamasını okuyan Naciye Bayır, “Devlet 27 yıllık adaletsizliğe devam ediyor” diyerek şunları belirtti:

“Türkiye Cumhuriyetinin AKP’li Cumhurbaşkanı Madımak katilini makamından aldığı yetki ile “affederek” serbest bıraktı. Resmi gazetede yayımlanan kararda, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almış Ahmet Turan Kılıç’ın affedildiği bildirildi. Bu karar başta Alevilere olmak üzere tüm çağdaş, demokrasi ve laiklik yanlısı milyonlarca insanın vicdanına indirilmiş bir darbedir. Serbest bırakılan, affedilen bu zat, semah dönen çocukların, sanatçı, yazar ve aydınların yakılarak katledilmesinden bizzat sorumludur. Madımak davasında “zamanaşımı” için “hayırlı olsun” diyenler katledenleri de affetmeye başlamışlardır. Şaşırmadık. Aileler ve tüm Alevi örgütlerinin 27 yıldır sürdürdüğü adalet arayışı devam edecektir. Milyonlarca insanın vicdanında Sivas Katliamı asla unutulmayacaktır. Bu katliam kadar bu katliamın üstünü örtmeye çalışanlar, zaman aşımına uğratanlar, katilleri aklamaya çalışanlar ve suskun kalanlar da tarihin karanlık sayfalarında yerlerini çoktan aldılar. Madımak katliamını affetmek hiçbir vicdana sığmaz. Madımak milyonlarca Alevinin kırmızı  çizgisidir. Bir devletin yapması gereken adaleti sağlamaktır. Madımak, Cumhuriyet tarihinde yapılan en ağır ve en alçak katliamdır. Bu karar ile katiller ve katliamlar devlet eliyle meşrulaştırılmıştır.  Bu karar ile birlikte 27 yıldır sönmeyen ateş daha da büyütülmüştür. Bu kararı tanımıyoruz. Bu kararı şiddetle kınıyoruz. Madımak Katliamı bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçu insanlık vicdanında kapanmaz ve unutulmaz bir yara açmıştır. O yüzden bu katilin bir oldu  bitti ile affedilmesini kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Bu adaletsiz, haksız ve hukuksuz kararı bulunduğumuz her yerde teşhir edip halkımıza duyuracağız.”

(HABER MERKEZİ)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.