'Sivas Katliamı' için yola çıktılar

'Sivas Katliamı' için yola çıktılar

'Sivas Katliamı' için yola çıktılar"Sivas Katliamı"nın 16. yıl dönümü nedeniyle Sivas'ta düzenlenecek...

A+A-

'Sivas Katliamı' için yola çıktılar'Sivas Katliamı' için yola çıktılar

"Sivas Katliamı"nın 16. yıl dönümü nedeniyle Sivas'ta düzenlenecek yürüyüşe katılmak için Adana'dan 200 kişi yola çıktı.

35 kişinin hayatını kaybettiği Sivas olaylarını protesto etmek amacıyla Sivas'ta gerçekleştirilecek olan yürüyüşe katılmak için yüzlerce kişi Adana Alevi Bileşenleri öncülüğünde İstasyon Meydanı'nda toplandı.

Pir Sultan Abdal Derneği Adana Şube Başkanı Metin Çelik, temel amaçlarının Madımak'ın müze yapılması ve demokratik kamuoyu oluşturabilmek olduğunu belirterek, "Bunun dışında bir niyet yok" diye konuştu. Çelik, hükümetin de son dönemde Madımak'ın müze yapılmasıyla ilgili çok olumlu görüşler bildirdiğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Bu yaklaşım bizi son derece sevindiriyor. Eğer hükümeti kendi tabanı zorlamazsa, bu sürece katkı sunarlarsa Madımak'ın müze olmaması için hiçbir sebep kalmaz. Kaldı ki, bu özelde Alevilerin hassasiyetleri gibi geliyor, biz kesinlikle olaya böyle bakmıyoruz. Bu, Türkiye demokratik kamuoyunun, Türkiye halkının bu süreçle ilgili talepleridir. Belki biz seslendiriyoruz, belki biz kamuoyu adına bir şeyler dillendiriyoruz. Aslında bu Türkiye halkının, genel anlamda Türkiye demokrasisinin derli toplu gelişmesi açısından kaçınılmazdır. Müze yapma olayı sadece Türkiye ile sınırlı değildir, dünyanın her tarafından bu tür acı olaylar yaşandığında, toplumsal olaylar yaşandığında simgesel ve sembol olarak bu tür yerler alınır, müzeye dönüştürülür."

Yaklaşık 200 kişi daha sonra 4 ayrı otobüsle Sivas'a doğru yola çıktı. Sivas'taki Ali Baba Mahallesi'nde bulunan Pir Sultan Abdal Cemevi önünde biraraya gelecek olan gruplar, 16 yıl önce olayların yaşandığı Madımak Oteli'ne doğru yürüyüşe geçecek.

KAYNAK : Haber7 - CİHAN - 02 Temmuz 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.