'Sivas Katliamı Unutturulmayacaktır'

'Sivas Katliamı Unutturulmayacaktır'

'Sivas Katliamı Unutturulmayacaktır'Alevi Bektaşi kurumları, demokratik kitle örgütleri, sendikalar, siyasi parti temsilcileri ve Sivas şehit...

A+A-

'Sivas Katliamı Unutturulmayacaktır''Sivas Katliamı Unutturulmayacaktır'

Alevi Bektaşi kurumları, demokratik kitle örgütleri, sendikalar, siyasi parti temsilcileri ve Sivas şehit aileleri, Madımak katliamının 16. yılı dolayısıyla 26 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek anma etkinlikleri programını açıkladı.

Açıklamaya, BES Genel Başkanı Osman Biçer, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Haydar Kaya, ÖDP Ankara İl Başkanı Cevat Özdemir, Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Halkevleri eski Başkanı Abdullah Aydın, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Avukat Fevzi Gümüş ve Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız da katıldı. Mülkiyeliler Birliği’nde yapılan açıklamada konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Avukat Fevzi Gümüş, “Pir Sultan’ı anmak üzere Sivas’a giden 33 insanın katledilmesi, Türkiye’nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasi ve laikliğe, halkların kardeşliğine, bir arada yaşama kültürüne, çeşitliliğe darbe vurmayı amaçlayan hain bir plandı” dedi.

Bu arada Madımak Katliamı'nın 16. yılında Alevi Örgütleri, Sivas'ta otelin önünde büyük bir anma mitingi düzenleyecek. 40'a yakın Alevi örgütünün katılacağı anma, 2 Temmuz saat 10'da Pir Sultan Abdal Cemevi önünde başlayacak.

Görkem Özizmirli / Ankara - BİRGÜN - 27 Haziran 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.