Sivas katliamı unutulmadı

Sivas katliamı unutulmadı

Sivas katliamı unutulmadı KOCAELİ - 16 yıl önce Sivas Madımak Oteli'nde yanarak yaşamını yitiren 35 can için Sivas Katliamını Anma Platformu...

A+A-

Sivas katliamı unutulmadı Sivas katliamı unutulmadı

KOCAELİ - 16 yıl önce Sivas Madımak Oteli'nde yanarak yaşamını yitiren 35 can için Sivas Katliamını Anma Platformu tarafından önceki akşam anma programı düzenlenerek yürüyüş yapıldı.

Sivas Katliamını Anma Platformu, Sivas Madımak Oteli'nde 1993 yılında çıkan yangında yanarak ölen aralarında şair, ozan ve yazarların bulunduğu 35 canı düzenlediği yürüyüşle andı. Merkez Bankası önünde bir araya gelen Platform üyeleri, daha sonra Sabri Yalım Parkı'na yürüyerek basın açıklaması düzenledi. Anma programına CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya, CHP İl Başkanı Rıdvan Alkan, Alevi Kültür Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Doğan Demir, birçok sendika temsilcisi ve sivil toplum örgütleri katıldı.

16 YIL ÖNCE

Sivas Katliamı Anma Platformu adına konuşma yapan Alevi Kültür Derneği Kocaeli Şube Başkanı Doğan Demir, “Bugün 2 Temmuz, 16 yıl önce 35 can 35 insan şeriat adına atılan sloganlar eşliğinde diri diri yakılarak, katledildiler. Bugün benliklerimizde açtığı yara ve vicdanlarımızda oluşturduğu kara leke varlığını sürdürmektedir. Failler bellidir. Devleti yöneten egemenlerdir. Sivas’ta olanlar onların ayrımcı, gerici, ötekileştirici, faşist yüzüdür. Sebepleri ne olursa olsun insanın insana bu zulmü yapması, kabul edilir değildir” dedi.

İSTEKLERİNİ SIRALADI

Doğan konuşmasını sürdürerek “Sivas sürüyor. Sivas’ı tarihe gömmek, anısını yüreğimizde taşıdığımız tüm aydınlığa gömülenlere yani Pir Sultan’lara, Nesimi’lere, Şeyh Bedrettin’lere, Deniz’lere, Mahir’lere, Uğur Mumcu’lara, Musa Anter’lere, Hırant Dink’lere ödememiz gereken bir borcumuz olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle buradayız. Madımak Oteli’nin Müze yapılmasını, zorunlu din derslerinin kaldırılmasını, kamu hizmetlerinde farklı inançlara yönelik ayrımcı uygulamalara son verilmesini, cem evlerinin ibadethane olarak kabul edilmesini, insanca bir yaşamı, kardeşliği ve barışı savunmak için buradayız” diyerek konuşmasını noktaladı. Gerçekleştirilen konuşmanın ardından platforma üyeleri ölenler anısına çlan şarkıları dinledi. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

KAYNAK : kocaeligazetesi.com.tr - 3 Temmuz 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.