Sivas katliamında doğru/yanlış cetveli

Sivas katliamında doğru/yanlış cetveli

Sivas katliamında doğru/yanlış cetveliAhmet HAKAN / HÜRRİYETYANLIŞ: Sivas katliamı Ergenekon’un işidir.DOĞRU: Şu ana kadar Sivas katliamında...

A+A-

Sivas katliamında doğru/yanlış cetveliSivas katliamında doğru/yanlış cetveli

Ahmet HAKAN / HÜRRİYET

YANLIŞ: Sivas katliamı Ergenekon’un işidir.

DOĞRU: Şu ana kadar Sivas katliamında Ergenekon parmağı olduğuna dair tek bir kanıt ve tek bir işaret bile ortaya konamamıştır.

YANLIŞ: Olayları dönemin Sivas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu kışkırtmıştır.

DOĞRU: Temel Karamollaoğlu, dönemin Sivas Valisi’nin talebiyle, sabah saatlerinde başlayan gösterilerin çığrından çıkmaması için yoğun çaba sarf etmiştir. Karamollaoğlu’nun göstericilere “Gazanız mübarek olsun” demesi, henüz olaylar çığrından çıkmadan göstericilerin dağılmasını sağlamak amacıyladır.

YANLIŞ:  Madımak Oteli’nin yakılmasının ardından sokaklarda insan avı yaşanmış, gösterilere katıldıklarından şüphelenilen çok sayıda kişi silahla öldürülmüştür.

DOĞRU: Sivas olaylarının ardından kente gitmiş ve yaklaşık 20 gün araştırma yapmış bir gazeteci olarak tanıklık ederim ki: Katliamın ardından silahla vurularak öldürülen bir kişi bile yoktur. Sadece polis kurşunuyla ayağından yaralanan bir kişi vardır.

YANLIŞ: Madımak Oteli’ndeki yangını Sivas’a dışarıdan gelen bir grup provokatör çıkarmıştır.

DOĞRU: Hayır! Böyle bir durum söz konusu değildir. Sivas’ta gösteriler çığrından çıkmış, “Yakın ulan yakın” diyen güruh maalesef engellenememiştir. Maalesef otelin önünde bulunanlardan hiçbiri “Ne yapıyorsunuz? Dağılın” deme basiretini gösterememiştir.

YANLIŞ: Sivas katliamının kökeninde kentte yaşanan Alevi-Sünni geriliminin payı büyüktür.

DOĞRU: Alakası yoktur. Sivas’ın yerleşik Alevileri ile yerleşik Sünnileri arasında katliamdan önce hiçbir ihtilaf yoktu...

YANLIŞ: İslami kesim Sivas katliamı nedeniyle suçlanamaz.

DOĞRU: Tabii ki suçlanamaz. Tabii ki suç bireyseldir. Sivas’ta olup bitenlerden dolayı, orada bulunmayan insanlara sorumluluk yüklenmesi haksızlık olur. Ancak İslami kesimin kanaat önderlerinin ve medyasının, Sivas katliamı karşısında aradan geçen şunca zamana rağmen etkili ve ‘ama’sız bir kınama yapamaması düşündürücüdür.

YANLIŞ: Olayları Aziz Nesin tahrik etmiştir.

DOĞRU: Hiçbir tahrik, otel yakıp aydın katletmeye yol açamaz. Aziz Nesin’in Şeytan Ayetleri adlı kitabı yayınlamasından hoşlanmayanların olayı protesto etme hakları vardır. Protesto başka bir şeydir, katliam başka bir şeydir...

Ahmet HAKAN

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy46017 = 'ahmethakan' + '@';

addy46017 = addy46017 + 'hurriyet' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

var addy_text46017 = 'ahmethakan' + '@' + 'hurriyet' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

( '' );

46017 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


HÜRRİYET - 3 Temmuz 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.