Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden İnci Türk’ün heykeli de tamamlandı

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden İnci Türk’ün heykeli de tamamlandı

PİRHA - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, 'Madımak Müze' kapsamında başlattığı çalışmalarına devam ediyor. İlk olarak heykeli yapılan Asım Bezirci'den sonra İnci Türk'ün heykeli de

A+A-

2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 yurttaş anısına Ankara’nın Çankaya ilçesinde ‘Madımak Müze’ inşa çalışmaları devam ediyor.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından ‘Madımak Müze oluyor’ projesi kapsamında yapımı tamamlanan Asım Bezirci’den sonra İnci Türk’ün heykeli de tamamlanarak PSAKD Genel Merkezi’ne getirildi.

“SİVAS MADIMAK UTANÇ MÜZESİ OLACAK”

Alevi Bektaşi Federasyonu yaptığı paylaşımda, “İki Temmuz Katliamı’nda yitirdiğimiz İnci Türk canımızın da heykeli tamamlandı. Pir Sultan Abdal Genel Merkezi’nde daha önce tamamlanan Asım Bezici canımızın yanında yerini aldı. Emek veren katkı sunan tüm canların emeklerine sağlık. Sivas Madımak Oteli Utanç Müzesi Olacak” denildi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan da , “‘İki Temmuz Katliamı Toplumsal Hafıza Müzesi” İnci Türk’ün de heykeli bitti. Genel merkezde daha önce yapımı biten Asım Bezici’nin yanında yerini aldı. Emek veren, katkı koyan tüm canlara teşekkür ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.