Sivas Katliamı'nda katledilenler Çanakkale'de anıldı

Sivas Katliamı'nda katledilenler Çanakkale'de anıldı

Sivas Katliamı'nda katledilenler Çanakkale'de anıldı  Sivas Katliamının 16. yıl anma töreni önceki akşam Morabbin Parkta gerçekleştirildi....

A+A-

Sivas Katliamı'nda katledilenler Çanakkale'de anıldı Sivas Katliamı'nda katledilenler Çanakkale'de anıldı
 
Sivas Katliamının 16. yıl anma töreni önceki akşam Morabbin Parkta gerçekleştirildi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çanakkale Şube Başkanı Mustafa Korkmaz tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çanakkale Şubesi tarafından önceki akşam Morabbin Parkta Sivas Katliamının 16. yıl anma töreni gerçekleştirildi.
 
Morabbin Parkta düzenlenen anma törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Serdar Soydan ile çok sayıda vatandaş katılırken, vali yardımcısı Tahir Demir ile İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Şinasi Haznedar’da anma törenini izleyenler arasındaydı. 16 yıl önce, 2 Temmuz 1993 günü Sivas’ta Madımak Otel’de yakılarak katledilen insanlarımızın aydınlık yüzlerinin gözlerinin önünde olduğunu ifade den Pir Sultan Abdal Derneği Çanakkale Şube Başkanı Mustafa Korkmaz, “O gün Sivas’ta yaşananlar, dün yaşanmışçasına aklımızda. Sivas Madımak Otel’inde gerçekleşen insanlık tarihinin utanç verici tablolarından biri olan 2 Temmuz 1993 Sivas Katliamının 16. yılında ülkemizin aydınlık yüzlerine karşı yapılan bu vahşeti hala unutmadık. Devletin resmi ve gayri resmi görevlilerinin, parlamentonun, başbakan ve başbakan yardımcısının kısacası herkesin gözleri önünde kısmen bilgileri dahilinde katledildiler.

Saatler süren kuşatmaya müdahale etmeden, yardım çağrılarını duymadan, zamanın başbakanı o mekanı cehenneme çeviren yurttaşlara bir şey olmadığı için şükrediyordu. Oysa orada can veren ülkemizin aydınlık yüzlü insanları, dostlarımız, yoldaşlarımız oraya barış ve kardeşlik adına, Pir Sultan aşkına gitmişlerdi. Ülkemizi karanlığa boğmak isteyenlere inat bir arada olmak ve mozaiğin bir parçasını yaşatmak adına gitmişlerdi. Eylemleri sözdü silahları ise sazdı. Katlettiler ancak yok edemediler, olasımı? Bunca emek, güven, gönül, dik baş, aydınlık yüz yok edilebilir mi? Her düşen baş onlarca tohum aynı zamanda. Unutulur mu? Unutturabilirler mi? Elbette ki hayır. Ve biz buraya toplanan ve destek veren yüreği sevgi, barış ve insanlık dolu kardeşlerim. Bilin ki bunları da unutmayacağız. 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta katledilen canlarımız unutulmasınlar diye unutmayacağız” diye konuştu.
 
KAYNAK : canakkaleolay.com - 4 Temmuz 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.