Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 canı anma programı belli oldu

Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 canı anma programı belli oldu

PİRHA - 8 Alevi kurumunun, Sivas Katliamı'nda yaşamını yitiren 33 canı anma programı belli oldu. 2 Temmuz Perşembe günü saat 12.00'de Madımak Oteli önünde anma yapılacak. Anmaya çağrıda bulu

A+A-

2 Temmuz 1993’te Sivas Katliamı’nda hayatını kaybedenler için Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Demokratik Alevi Dernekleri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği anma programını açıkladı.

Alevi Kurumlarının, Sivas Katliamı’nın 27. yılında ‘Sivas için adalet, herkes için adalet’ sloganıyla yapacağı anma 2 Temmuz Perşembe günü yapılacak. Saat 10.00’da PSAKD Sivas Şubesi ve HBVAKV Şubesi önünde toplanılacak ve Madımak Otel’ne yürüyüş yapılacak. Saat 12.00’de ise Madımak Oteli’nin önünde anma yapılacak. Alevi kurumları bir kez daha Madımak Oteli’nin utanç müzesi olması için çağrıda bulunacak.

“SİVAS İÇİN ADALET, HERKES İÇİN ADALET”

Sivas anma programına ilişkin bilgi veren PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, anma programının ”Sivas için adalet, herkes için adalet’ sloganıyla yapılacağını söyledi.

Sivas Katliamı’nın sorumlularından hükümlü Ahmet Turan Kılıç’ın serbest bırakıldığını hatırlatan Kaplan, “Bununla ilgili ilk davayı açtık. Hem Sivas’daki ‘Hoşgeldin Ahmet dede’ diyen yerel gazete hakkında hem de Cumhurbaşkanının serbest bıraktığı karar hakkında dava açtık” dedi. Kaplan, Sivas katillerinin terör listelerinde olmayışı ve Ahmet Turan Kılıç’ın serbest bırakılması, devletin mahkemelerde lakayt davranmasının da anmada dile getirileceğini söyledi.

Anmaya katılımın pandemi süreci nedeniyle alınan önlemler kapsamında gerçekleşeceğini, katılan herkesin de buna dikkat etmesi gerektiğini belirten Kaplan, Sivas anmasına duyarlı olan herkesi davet etti. Kaplan, gelen herkesin pandemi kurallarına uyması çağrısında bulundu.

PİRHA/İSTANBUL

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.