Sivas Katliamını Ergenekon aydınlatacakmış...

Sivas Katliamını Ergenekon aydınlatacakmış...

Sivas Katliamını Ergenekon aydınlatacakmış...KANAL D HABERİN VİDEOSU >>>KANAL D HABER'in haberine göre; Ergenekon'un üçüncü...

A+A-

Sivas Katliamını Ergenekon aydınlatacakmış...Sivas Katliamını Ergenekon aydınlatacakmış...

KANAL D HABERİN VİDEOSU >>>

KANAL D HABER'in haberine göre; Ergenekon'un üçüncü iddianamesinde Sivas ve Başbağlar katliamına ilişkin önemli bilgi ve belgelerin yer alacağı, Sivas Katliamına ilişkin daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış video görüntülerinin ele geçirildiği ve bu kayıtlarda olayların nasıl başladığı, nasıl yayıldığı ve provokatörlerin neler yaptıklarının açıkça görüldüğü iddia edildi. İşte konuya ilişkin haberler:

Sivas olaylarının perde arkası Ergenekon iddianamesine girdi 

Ergenekon'un üçüncü iddianamesine Sivas olayları ve Başbağlar katliamına ilişkin önemli belgelerin yer alacağı iddia edildi. İddianamede Ergenekon'un para kaynaklarına da yer verilecek.

Ergenekon'un hazırlanmasına devam edilen üçüncü iddianamesinde de bir döneme ışık tutulacağı öne sürüldü. Kanal D Haber'in haberine göre üçüncü iddianame Ergenekon'un silahlı gücünü, gerçekleştirdiği eylemleri ve finans kaynaklarını anlatacak.

Habere göre, o eylemlerin en önemlilerinden biri Sivas olayları. İddianamede Sivas olaylarında Ergenekon izlerine dair yeni deliller ve İlk defa gün yüzüne çıkacak görüntüler olacağı iddia ediliyor.

Sivas olaylarında Madımak Oteli yakılmış, 37 yurttaş ölmüş, 51 kişi de yaralanmıştı.  İddiaya göre Ergenekon soruşturması kapsamındaki aramalarda gizli kalmış görüntülerine ulaşıldı. Bu kayıtlarda olayların nasıl başladığı, nasıl yayıldığı ve provokatörlerin neler yaptıkları açıkça görülüyor.

İddianamede yer alacak bir başka olay da Başbağlar katliamı. PKK'ya maledeilen katliamla ilgili de yeni bilgiler gündeme geleceği iddia ediliyor.

11. dalgada göz altına alınan Türk Metal Sendikası'nın eski Başkanı Mustafa Özbek'in Kıbrıs ve Türkiye'deki para transferleri mercek altın alınmıştı. Üçüncü iddianamede Özbek'in Ergenekon'u finanse ettiği iddiaları da önemli yer tutacak.

İddianamenin en geç Temmuz sonu mahkemeye teslim edileceği öne sürülüyor.

STAR - 9 Haziran 2009 Salı,

İşte 3'üncü iddianame... 

Sivas'ta aslında ne oldu? - ÖZEL HABER 

Ergenekon'un üçüncü iddianamesi Ergenekon savcıları tarafından yazılmaya başlandı.  4 savcı Levent'teki ticaret mahkemesinde gece gündüz çalışıyor. İddianame, iddia olunan Ergenekon'un silahlı gücünü, gerçekleştirdiği eylemleri ve finans kaynaklarını anlatacak.

Kanal D Haber Muhabiri İhsan Yıldız'ın özel haberine göre, o eylemlerin en önemlilerinden birinin Sivas olayları olduğu iddia ediliyor. Üçüncü iddianamede tarihe kanlı harflerle yazılan o olaya da yer verilecek, hem de yeni delillerle... İlk defa gün yüzüne çıkacak görüntülerle...

Sivas olaylarında Madımak Oteli yakılmış, 37 yurttaş ölmüş, 51 kişi de yaralanmıştı. Ergenekon savcıları yaptıkları derin araştırmalarla olayların gizli kalmış görüntülerine ulaştılar. Bu çok gizli videolarda, olayların nasıl başladığı, nasıl yayıldığı ve provokatörlerin neler yaptıkları açıkça görülüyor.   Elde edilen görüntüler hem tarihe ışık tutacak hem de ezber bozacak nitelikte.

İddianamede yer alacak bir başka olay da Başbağlar katliamı. Yıllardır sadece PKK yaptı diye biliniyordu. Ama ezberin değişeceği iddia ediliyor. 33 vatandaşımızın hayatını kaybettiği o olayın derin bağlantıları iddianamede yer alacak.  Başbağlar katliamı ile Sivas olayları arasındaki sıkı bağlantı belgeleriyle anlatılacak.

Üçüncü iddianamenin en önemli başlıklardan biri de Ergenekon'un finans kaynakları. Bu başlığın altındaki en önemli ayrıntı ise Mustafa Özbek. 11. dalgada göz altına alınan Türk Metal Sendikası'nın eski Başkanı. Özbek'in Kıbrıs ve Türkiye'deki para transferleri mercek altın alınmıştı. Özbek'in Ergenekon'u finanse ettiği iddiaları da, iddianamede önemli bir yer tutuyor.

Savcılar Temmuz  ortasına kadar iddianameyi bitirmeyi planlıyor. Sarkmalarla birlikte Temmuz sonu iddianamenin bitirilip mahkemeye teslim edilebileceği hesaplanıyor.

Kanal D Haber / İhsan Yıldız - 08.06.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.