Sivas Katliamı'nı lanetlemek için 2 Temmuz'da Kadıköy'e

Sivas Katliamı'nı lanetlemek için 2 Temmuz'da Kadıköy'e

Sivas Katliamı'nı lanetlemek için 2 Temmuz'da Kadıköy'e  İSTANBUL (28.06.2008)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul...

A+A-

Sivas Katliamı'nı lanetlemek için 2 Temmuz'da Kadıköy'eSivas Katliamı'nı lanetlemek için 2 Temmuz'da Kadıköy'e 

İSTANBUL (28.06.2008)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, bugün Taksim Tramvay Durağı'nda yaptığı eylemle, Sivas Katliamı'nı lanetlemek için 2 Temmuz günü Kadıköy'de yapılacak mitinge çağrı yaptı. PSAKD, katliam sorumlularının yargılanmasını ve Madımak Oteli'nin müze yapılması talebini gündeme taşıdı.

PSAKD Genel Merkez Yöneticisi Metin Aslandoğmuş, 15 yıl önce Sivas Madımak'ta yaşanan katliamın gerçek sorumlularının yargılanmadığına işaret ederek, devletin utancı olarak kaldığını belirtti. Katliam gününü hatırlatan Aslandoğmuş, “O gün oraya giden canlarımızın demokrasi, özgürlük, barış ve insanca yaşam için gittikleri Sivas, yaşamlarını yitirdikleri şehir oldu. Yaşanan her katliam insanlığın ortak değerlerine bir saldırı olmuştur” diye konuştu.

Baskı, sömürü ve zulme direnen topluluklar katledilmiş, işkencelerden geçirilmiş ve yok edilmişlerdir” diyen Aslandoğmuş, Alevilere ve Kürt halkına yönelik katliamları hatırlatarak, katliamların gerçek sorumlularının kimler olduğunu bildiklerini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın “camiler dışında ibadethane olmayacağı” sözlerini hatırlatan Aslandoğmuş, AKP'nin “Alevi açılımının ne olduğunu gördük” diye belirtti.

Sivas Katliamı'nı lanetlemek için 2 Temmuz'da Kadıköy'e

Talepler kabul edilinceye kadar...

Açıklamasının devamında taleplerini sıralayan Aslandoğmuş, Madımak Oteli müze yapılması, Cemevleri yasal statüye kavuşturulması, zorunlu din dersi kaldırılması ve Diyanet İşleri'nin lav edilmesi talepleri kabul edilene kadar mücadelelerinin süreceğini söyledi. Halkların kardeşliğine dikkat çeken Aslandoğmuş, “Yıllardır süren Kürt sorununun, muhatap alınarak çözülmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Sivas Katliamı'nı lanetlemek için 2 Temmuz'da Kadıköy'e

Sivas şehitlerinin resimlerinin taşıyan PSAKD üyeleri açıklamanın ardından Galatasay Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Emekçileri adalet, eşitlik ve katliam sorumlularının yargılanması talebini dile getirmek için 2 Temmuz günü Kadıköy'de yapılacak mitinge davet etti. PSAKD üyeleri eylem boyunca “Madımak müze yapılsın”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganları attı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN > > >

ATILIM - 28 Haziran 2008


PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ, VATANDAŞLARI SİVAS OLAYLARINI ANMAYA DAVET ETTİ

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'taki Madımak Otel'inde ölenleri anmak için tüm vatandaşları 2 Temmuz'da gerçekleştirecekleri anma programına davet etti. Taksim Meydanı'nda toplanan grup olayları protesto eden bir basın açıklaması yaparak İstiklal Caddesi'nde bildiri dağıttı.

Dernek üyeleri Sivas'ta ölenleri anmak için Kadıköy'de düzenleyecekleri programa vatandaşları davet amacıyla Taksim'de toplandı. Grup adına basın açıklaması yapan Metin Aslandolmuş, Sivas'ta 33 kişinin hayatını kaybettiği olayın gelişimini anlattı. Aslandolmuş olayın yıldönümünde yapacakları anma etkinliklerine bütün vatandaşları davet etti.

"Sivas'ın hesabı sorulacak", "Madımak Oteli müze olacak" sloganları atan grup açıklamanın ardından olayda hayatını kaybedenlerin fotoğrafları eşliğinde bildiri dağıttı.

Cihan Haber Ajansı - 28.06.2008


PSAKD’den 2 Temmuz’a çağrı...

(28.06.08) - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, Sivas Madımak katliamının 15. yılı nedeniyle bugün saat 13.00’de Taksim Tramvay Durağı’nda bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde 1993 yılında gerici, şeriatçı, provakasyonu sonucu katledilen 33 aydın, yazar, sanatçı için 2 Temmuz Çarşamba günü Kadıköy’de gerçekleştirilecek olan miting ve anma etkinliklerine katılım çağrısı yapıldı.

Eyleme katılanlar üzerlerine, “Sivas’ın ışığı sönmeyecek!” önlükleri giyip, ellerinde PSAKD flamaları ve Sivas şehitlerinin fotoğraflarını taşıdılar.

PSAKD Genel Merkez Yöneticisi Metin Aslandoğmuş konu ile ilgili basın açıklaması yaptı. Aslandoğmuş yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bundan 15 yıl önce Sivas’ta bir katliam yapıldı. Pir Sultan Abdal’ı anmaya giden 33 canımız ve iki otel görevlisinin katledildiği Madımak yangını bir gerici ayaklanmanın provasıydı adeta. 8 saat boyunca katliam sloganları eşliğinde adeta şehrin tüm kontrolü ellerine teslim edilmiş olan güruh devletin terkettiği şehirde bir katliam gerçekleştirildi. Bizler devletin bilgisi ve gözetiminde yapılan bu alçakça katliamı bir kez daha lanetliyoruz. İnsanlık tarihi sadece Sivas’ta değil dünyanın ve yaşadığımız Anadolu topraklarında onlarca katliamı tarih sayfalarına yazmıştır. Her katliam insanlığın ortak değerlerine bir saldırı olmuştur. Baskı, sömürü ve zulme direnen topluluklar katledilmiş, işkencelerden geçirilmiş ve yokedilmişlerdir. Her katliam yeni direnişler ve umutları da beraberinde filizlendirmiştir. Kendi yakın tarihimiz bu topraklarda katliamları bize belgelemiştir... Bizler bu 2 Temmuz katliamının yıldönümünde yapacağımız miting ve anma etkinliklerine insanım diyen herkesi katliama ve her türden gerici baskı ve saldırıya karşı sesini yükseltmeye, Madımak’ta katledilenleri unutmadığını ve unutturmadığını haykırmaya çağırıyoruz.”

Basın açıklamasının ardından kitle alkış ve sloganlarla Galatasaray Lisesi’ne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. 2 Temmuz günü gerçekleşecek miting ve anma etkinliklerinin çağrı broşürü dağıtıldı.

Ajitasyon konuşmalarıyla katliam lanetlendi.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı basın açıklaması ve yürüyüş boyunca sıklıkla “Sivas’ın hesabı sorulacak!”, “Dün Maraş’ta, bugün Sivas’ta, çözüm faşizme karşı savaşta!”, “Sivas şehitleri ölümsüzdür!”, “Madımak oteli müze olacak!”, “Pir Sultanlar yaşıyor, savaşıyor!”, “Sivas’ın katilleri yargılansın!”, “Ekilir ekin geliriz, ezilir un geliriz, bir gider bin geliriz, bizi vurmak kurtuluş mu!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz!” sloganları atıldı.

2 Temmuz 2008 anma programı:

Mezar ziyareti                                      

Saat 14.30 Zincirlikuyu (Asım Bezirci)                     

Saat 15.30 Karacaahmet (Nesimi Çimen)

Miting

Toplanma yeri: Tepe Naitilus önü

Toplanma saati: 16:30

Miting yeri: Kadıköy İskele Meydanı

Miting saati: 17.30

Kızıl Bayrak / İstanbul - 29 Haziran 2008


15. yılında ‘Sivas Katliamı’na protesto

2 Temmuz 1993’te meydana gelen ve 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan “Sivas Katliamı”, İstanbul’da protesto edildi.
 
İSTANBUL - 15 yıl önce Madımak Oteli’ndeki katliamı protesto etmek isteyen grup, Galatasaray Meydanı’nda toplandı. Grup adına yapılan basın açıklamasında insanlık tarihinin en barbar saldırılarından biri olan Sivas olaylarına karşı hiçbir vicdanın ve devletin harekete geçmediği belirtildi. 

Katliama karşı sessiz kalmamak için herkesi 2 Temmuz’da Kadıköy Meydanı’nda yapılacak mitinge çağıran eylemciler, açıklamanın ardından dağıldı.

2 Temmuz 1993’te aralarında çok sayıda yazar ve şairin de bulunduğu 37 kişi Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybetmişti.

NTV - 29 Haziran 2008 Pazar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.