Sivas Katliamı’yla ilgili AYM’ye yapılan bireysel başvurunun görüşülmesi ertelendi

Sivas Katliamı’yla ilgili AYM’ye yapılan bireysel başvurunun görüşülmesi ertelendi

Anayasa Mahkemesi’ne Sivas Katliamı davasına ilişkin yapılan bireysel başvurunun görüşülmesi ertelendi. Başvuru 2014 yılında yapılmıştı. Anayasa Mahkemesi (AYM) 33 aydın ve sanatçının katledildiği Sivas Katliamı’na ilişkin ‘yargısal sürecin etkisiz olduğu

A+A-

Anayasa Mahkemesi (AYM) 33 aydın ve sanatçının katledildiği Sivas Katliamı’na ilişkin ‘yargısal sürecin etkisiz olduğu’ gerekçesiyle 2014 yılında yapılan başvuruyu bugün görüşecekti. Başvurunun görüşülmesi ertelendi.

Madımak Oteli’nde kalan 33 canın yakılarak katledilmesinin ardından, katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları, 2014’te Yüksek Mahkemeye bireysel başvuruda bulunmuştu. Başvuruda, yargılama sürecinin etkili yapılmadığı ve adil yargılamaya ilişkin hükümlerin ihlal edildiği kaydedilmiş, Madımak Oteli’nin yakılmasına ilişkin eylemin “insanlığa karşı suç” kapsamında değerlendirilmesi ve bu sebeple zamanaşımına uğramaması gerektiği belirtilmişti.

Anayasa Mahkemesi İkinci Bölümü, bugünkü gündem toplantısında başvuruyu görüştü. Toplantıda başvurunun ertelenmesi kararlaştırıldı. Başvuru daha sonra ele alınacak.

SİVAS KATLİAMI

Sivas’ta, 2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilen “Pir Sultan Abdal Şenlikleri” sırasında Madımak Oteli’nin binlerce gerici-faşist tarafından yakılması nedeniyle aralarında sanatçıların, yazarların, semah dönen gençlerin de bulunduğu 33 kişi ile 2 otel çalışanı yanarak hayatlarını kaybetti.

(HABER MERKEZİ)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.