Sivas kurbanları mezarlarında anıldı

Sivas kurbanları mezarlarında anıldı

Sivas kurbanları mezarlarında anıldı Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te “Madımak Oteli”nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 35 kişi düzenlenen...

A+A-

Sivas kurbanları mezarlarında anıldıSivas kurbanları mezarlarında anıldı

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te “Madımak Oteli”nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 35 kişi düzenlenen törenle anıldı.

FOTO GALERİ : ANMA TÖRENİ >>>

Olaylarda hayatını kaybedenler için Karşıyaka Mezarlığı'nda yaptırılan “Anıt Mezar”da düzenlenen anma etkinliğine katılanlar, ellerinde ölenlerin fotoğraflarını taşıyarak mezara kadar slogan atarak yürüdü.

Olayda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Sivas'ta yaşananları “katliam” olarak nitelendirdi.

Sivas'taki olaylar sırasında ölenleri 16 yıldır andıklarını ifade eden Gümüş, “Bunca yıldır canlarımızı anmamızı engelleyemediler, engelleyemeyecekler. Çünkü Sivas hala vicdanımızda yanmaya devam ediyor” dedi.

Sivas'ta yaşananların güvenlik güçlerinin “gözlerinin önünde gerçekleştiğini” ifade eden Gümüş, şunları söyledi:

Türkiye'nin Madımak katliamı ayıbından kurtulmasını isteyenler, 'Madımak müze olsun' diyenler, Türkiye'de siyasi cinayetlerin karanlıkta kalmasını istemeyenler, Türkiye'nin laik, demokratik, bir sosyal hukuk devleti olmasını isteyenler, Alevi, Sünni, Çerkez, Türk, Kürt, inanan, inanmayan ayrımı yapmadan 'Benim Kabem insandır' diyenler artık birleşelim. Bizler birleşmediğimiz sürece hep birileri yöneten, bizler ise yönetilen oluyoruz. Onlar yakıyor, biz seyrediyoruz. Katliamın 16. yılında artık seyirci olmaktan çıkmalıyız.”

Konuşmaların ardından olayda hayatını kaybedenlerin mezarlarına ve anıta çiçek bırakıldı. Bu sırada bazı vatandaşların ağladığı gözlendi.

Hurriyet.com.tr- 6 Temmuz 2009

Madımak kurbanları anıldı     

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri, Madımak’taki vahşette ölenleri anmak için önceki gün Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki Sivas Şehitleri Anıt Mezarlığı’nda bir araya geldi.

Anmada konuşan Dernek Başkanı Fevzi Gümüş, "35 aydınımız bundan 16 yıl önce Türkiye ve dünyanın gözü önünde katledildi. Madımak Oteli’nin müze olmasını isteyenler, Türkiye’de farklı kültürlerin bir arada yaşamasını isteyenler, Türkiye’nin gerçekten laik-demokratik bir ülke olmasını isteyenler artık birleşelim. Çünkü bunu yapamazsak birileri ’yakan’ biz ise ’yakılan’ oluyoruz" dedi.
 
HÜRRİYET - ANKARA - 7 Temmuz 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.